3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Alman heyeti Afyon'da

Afyonkarahisar Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Almanya'nın Hamm Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Theodor Hasse ile beraberindeki heyet, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir'i makamında ziyaret etti.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Halim Sözbilir, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlük Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'nün kurulması ile birlikte Almanya'daki üniversitelerle çok yakından işbirliği içinde olduklarını belirterek, 2004-2005 akademik yılı içerisinde 12 Leonardo Da Vinci projesinden 8 tanesini, 2005 yılında da 10 projenin 6 tanesini Almanya'da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sözbilir, "Geçen yıl toplam 83 öğrencimiz ve 20 öğretim elemanımız bu projelerden faydalanmıştır. Bu öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız Almanya'daki şirketlerde, meslek sivil toplum örgütleri ve araştırma merkezlerinde staj yapma imkanı bulmuştur. Üniversitemizin 20'ye yakın Almanya üniversitesi ile Erasmus Sözleşmesi bulunmaktadır ve bu programlarla çok sayıda öğretim elemanımız ve öğrencimiz Almanya'ya gidip gelecektir. Ayrıca Almanya'daki Hanau ve Eichstatt Belediyesi ile gençlik projelerimiz bulunmaktadır" dedi.
Belediye Başkanı Abdullah Kaptan da, AKÜ'nün Sözbilir'le birlikte hem fiziki hem de akademik açıdan büyük gelişme gösterdiğine dikkat çekerek, "Her liderin mükemmel bir kadrosu olmalıdır. Sayın Prof. Dr. Halim Sözbilir de mükemmel ekibi ve kadrosu ile önemli çalışmalara imza atmakta ve belediyemiz ile de son derece güzel sonuçlar ortaya çıkaran çalışmalar yapmaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi ile olan işbirliğimizin, Almanya'nın Hamm kenti ile kardeş şehir olduğumuzda da devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Almanya'nın Hamm Belediye Başkan Yardımcısı ve Sağlık Sosyal Gençlik Dairesi Genel Müdürü Theodor Hasse ise Afyonkarahisar'da ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyonkarahisar ile Hamm kentinin kardeş şehir olması yolundaki sürecin başladığını söyledi. Hasse, "Bu geri dönüşü olmayan bir süreçtir. Aralık ayında belediye meclisimizde yapılacak oylama sonucunda buna büyük bir çoğunlukla karar verileceğine inanıyorum. Hamm kentinde yaşayan Türkler'in sayısı 20 bine yakındır. Hem kentimizdeki büyük bir kısmı genç olan bu nüfusa yönelik hem de Afyonkarahisar'a yönelik çalışmalarımızda Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin değerli öğretim üyelerinin tecrübe ve bilgilerinden yararlanmayı arzulamaktayız. Değerli bilim adamlarının bu iki şehre önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Bu arada, Afyonkarahisar Belediyesi ile karşılıklı işbirliği alanlarında somut adımlar atmak amacıyla kente gelen Hamm Belediyesi'nin teknik heyeti temaslarını tamamladı. Yabancı heyet, Afyonkarahisar'da kaldıkları süre içerisinde imar ve sosyal çalışmalarla ilgili bilgiler edindi. Afyonkarahisar Huzurevi'ni de ziyaret eden Alman heyet, daha sonra kentte ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?