2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ankara'da Afyon haftası

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türk Amerikan Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Afyonkarahisar Haftası, Ankara'da düzenlenen kokteylle başladı.
Türk-Amerikan Derneği binasında düzenlenen Afyonkarahisar Haftası'nın açılış konuşmasını yapan Türk-Amerikan Derneği Başkanı Mehmet Buçukoğlu, Afyonkarahisarlılar'ı misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ise, Afyonkarahisar'ın tarım, hayvancılık ve endüstrinin yanında çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Afyonkarahisar'ın kalkınma alt yapısının zenginliğine dikkat çeken Başkan Kaptan, "Afyonkarahisar, modern ve geleneksel termal tesisleri ve binlerce yıllık geçmişi ile insanlık alemine şifa sunan kaplıcasıyla, mermeriyle, sofrasıyla ve kaymağıyla ünlüdür. Geleneksel Türk örf, adet ve yaşam biçimiyle, dokuları fazlaca değişmemiş otantik medeni yapısını koruyan, hem modern ve çağdaş bir şehir, hem de korumayı bilen muhafazakar yapısıyla görülmeye, incelenmeye değer bir ildir" dedi.
Vali Muzaffer Dilek de, köklü bir yapıya sahip olan Türk-Amerikan dostluğunun, yapılan bu çalışmayla daha da gelişeceğini belirtti.
Afyonkarahisar Haftası'nın açılışından önce düzenlenen sergide ise, Afyonkarahisar'ın el sanatları, el dokumaları, yöresel kıyafetleri ve sanayi ürünleri tanıtıldı. Mermer, sucuk, lokum ve termal tesislerle ilgili bölümlerin de yer aldığı sergi, yerli ve yabancı davetliler tarafından beğeni topladı.
..
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 17:44:31
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 13:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?