3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Attan düşen çocuğun kolu kırıldı

Afyonkarahisar'da düzenlenen 4. Rahvan At Yarışları'nda, attan düşen 13 yaşındaki bir çocuğun kolu kırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar da bulunan çocuk, hipodromda ambulans olmaması nedeniyle taksiyle hastaneye götürüldü.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Rahvan Atlı İhtisas Kulübü Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen geleneksel Rahvan At Yarışları'nın 4.'sü, Uydukent Semti Küçük Çobanlı Mevkii'ndeki hipodromda gerçekleştirildi. Ancak yarışlar öncesinde ata binen bir çocuk, düşerek hastaneye kaldırıldı. Babasının bineceği atı yarışa hazırlamak için hipodromda tur atan 13 yaşındaki Ahmet Derebey, düşerek kolunu kırdı. Yaklaşık 15 dakika boyunca yerde yatan Derebey, hipodromda sağlık görevlisi olmaması nedeniyle bir taksiye bindirilerek hasteneye götürüldü.

Bu arada yarışmaya, içerisinde Afyonkarahisar'ın da bulunduğu Aydın, Konya Kütahya, Bursa, Manisa, Manisa, Ordu, Samsun ve Ankara ile yurdun farklı yerlerinden yarışçılar katıldı. Yarışmada dereceye girenlere verilen ödüller ise şöyle: "Baş atlar 2 bin 500 YTL, baş altı 2 bin YTL, büyük orta bin 500 YTL, küçük orta bin 250 YTL, 4'lü taylar bin YTL, 3'lü taylar 750 YTL, A grubu ithal atlar bin YTL, B grubu ithal atlar bin YTL. 4. Rahvan At Yarışları'nı, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve eşi Binnur Kaptan, Emniyet Müdürü Natık Canca ve çok sayıda yarışsever izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 17:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?