2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bayan Sezer'e sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, bazı açılış törenlerine katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi.

Ankara'dan karayoluyla kente gelen Semra Sezer, İscehisar İlçesi'nde açılışını yapacağı Mermer ve El Ürünleri Teşhir ve Satış Merkezi'nin önünde, Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek ve eşi Emine Dilek ile birlikte protokol mensupları tarafından karşılandı.

Bu arada, Sezer, makam aracından inerken bir ara düşme tehlikesi atlattı. Açılışta konuşan Semra Sezer, eğitimin, aydınlanma ve çağdaşlaşmanın en önemli göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Sezer, "Eğitim, kişilerin ekonomik ve bireysel özgürlüklerini kazanmaları ve gelişimini tamamlamalarının ötesinde, insanlığın gelişimine katkıda bulunacak üretken bireylerin yetişmesi amacını taşır. Eğitim düşünce dünyasını geliştirir, bireyi yüzeysellikten uzaklaştırır. Eğitim insana yaşamayı, yaşama katılmayı, üretmeyi ve paylaşmayı öğretir. Ülkemiz demokratikleşme ve kalkınma sürecini, gerekli insan gücünü yetiştirerek ve bunlara çalışma ortamları sağlayarak başarıyla tamamlayabilir" dedi.

Semra Sezer daha sonra, Mermer ve El Ürünleri Teşhir ve Satış Merkezi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Merkezin bahçesinde bekleyen köylü kadınlar da, Semra Sezer'e büyük ilgi gösterdi. Kadınların yanına giden Sezer, onlarla bir süre sohbet ederek dertlerini dinledi.
Afyonkarahisar Kültür ve Semt Evi'nin açılışını yapacak olan Semra Sezer'in, daha sonra huzurevini ziyaret edeceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 15:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?