3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye kent konseyi toplandı

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi, ilk toplantısını çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, demokrasinin insanların dünya üzerinde birbirlerine karşı saygı, sevgi ve yasal hakların sınırları içerisinde kalmak kaydıyla en iyi yönetim biçimi olduğunu belirtti.

Yönetim anlayışında her gün gelişmeler olduğunu dile getiren Kaptan, "Gelişmeler içerisinde genel yönetimin uyguladığı değişiklikler ile yerel yönetimlerde de değişiklikler söz konusu oluyor. Bu değişikliklerden bir tanesi Kent Konseyi'dir. Avrupa Birliği'nde de uygulanan Kent Konseyi Kurulu, bugün ülkemizdeki belediyelerde de uygulanmaya başladı. Halkın kendi kendini yönetme ve demokratik yönetim adına, Kent Konseyi'nin varlığına önem veriyorum" dedi.

Kent Konseyi'nin oluşturulmasındaki amaçları anlatan Kaptan, şunları söyledi: "Sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kent oluşturma amacıyla kent sorunlarını ele almak, yerel yönetimlere ve karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlamak, kentin kalkınma, yetiştirme ve eylem planların hazırlanması ve planları hayata geçirebilmek için belediye meclisine ile diğer kamu kurum ve kuruluşlara önerilerde bulunmak amacıyla oluşturulan bir konsey. Kent Konseyi'nde alınacak kararlar Belediye Meclisi'ne öneri olarak sunulacaktır. Belediye Meclisi de bu tavsiye kararlarını dikkate alarak değerlendirmelerde bulunacaktır."

Başkan Kaptan'ın konuşmasının ardından toplantıya divanın oluşturulması ile başlandı. Kent Konseyi, kadınlar, gençlik, engelliler meclisi tüzüklerinin tasdiki, çalışma grupları ve bu grupların çalışma usul ve esasları tespit edildi. Daha sonra, kültür ve sanat, eğitim, imar ve çevre ile sağlık çalışma grupları oluşturuldu. Koordinasyon kurulunun seçiminin ardından, dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 18:35:55
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 14:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?