3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Caddeye parka kar yasağı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, kar ve buzlanmayla mücadelede kararlı olduklarını belirterek, ana caddelere araçlarını park eden sürücülere kesinlikle taviz verilmeyeceğini söyledi.

Yeni bir uygulama başlatarak kar ve buzla ilaçlı mücadele edeceklerini kaydeden Kaptan, kar yağdığı zaman şehir içindeki ana arterlere hiçbir aracın park edemeyeceğini ifade etti.

Karla etkin bir mücadele için bunun şart olduğunu vurgulayan Kaptan, "Vatandaş aracını bırakıyor, kar yağıyor. Kar aracın üstüne ve yanlarına doluyor. O günün gecesinde bu kar donuyor. Araç günlerce veya haftalarca orada kalıyor. Belediye kar temizliği yapamıyor, trafik akışı sağlanamıyor. Buzlar kırılmaya çalışılıyor, asfalt zarar görüyor, pislik oluşturuyor, insan sağlığına zarar veriyor. Biz her mevsim halkımıza yaşanılabilir bir şehir sunmak istiyoruz. Bu nedenle tüm araç sahiplerini duyarlı olmaya davet ediyorum. Ana caddelerde kar yağdığında hiçbir araç olmamasını istiyorum. Park yasağına uymayan sürücülerin araçları çekilecek. Bu konuda Belediye Başkanı olarak taviz vermeyeceğim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 14:56:19
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 15:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?