2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çocuklarına yakın ilgi

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, Afyonkarahisar Valiliği tarafından restore ettirilen Kültür ve Semt Evi'nin açılışına katıldı.

Sabah saatlerinde İscehisar İlçesi'ndeki Mermer ve El Ürünleri Teşhir ve Satış Merkezi'nin açılışını yapan Semra Sezer, öğle yemeğini ise Vali Konağı'nda yedi.

Sezer daha sonra, Afyonkarahisar Valiliği tarafından restore ettirilen Kültür ve Semt Evi'nin (Millet Hamamı) açılışına katılmak üzere Çavuşbaş Semti'ne hareket etti. Burada, ellerindeki Türk bayrakları ile kendisini bekleyen çocukların üşüdüğünü gören Semra Sezer, çocukları "Çok üşümüşsünüz, girin içeriye" diye uyardı.

Kültür ve Semt Evi'nde ilk olarak, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı'nın öğretim üyeleri ile Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Natık Canca'nın Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde klarnet sanatçısı olan kızı Nilay Canca ve Akbank Oda Orkestrası'nda çello sanatçısı olan yeğeni Jülide Canca davetlilere müzik dinletisi sundu.

Kültür ve Semt Evi'nin gezilmesi sırasında ise basın mensupları içeriye alınmadı. Sezer, içeride el işi yapan ve okuma yazma öğrenen kadınları ziyaret etti.

Bu arada Semra Sezer'in, içeriye girmeleri konusunda uyardığı çocuklar, dışarıda üşümeye devam etti. Soğuk nedeniyle zıplayarak ısınmaya çalışan öğrenciler, Sezer çıkarken yine ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından restore ettirilen Çeşmeli Ev ile huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret eden Semra Sezer, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 23:33:54
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 23:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?