30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Dilek'ten çevre açıklaması

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, hiçbir tedbiri vatandaşa eziyet olsun diye almadığını belirterek, "Her aldığım kararın arkasındayım. Uygulanmayacak emri vermem, uygulanmayacak kararı da almam" dedi.

Açıklamalarda bulunan Vali Muzaffer Dilek, hava kirliliğinin önlenmesi konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi. 2003 yılında alınan kararla, vatandaşlardan bakanlığın gösterdiği normlara ve limitlere uygun kömür kullanılmasını istediklerini ifade eden Vali Dilek, "Biz bunu uygulamaya başlayınca epey bir gürültü kopmuştu. 2003 yılını gürültülü ve itirazlı olarak geçirmiştik. 2004 yılında ise sadece bizim yaktığımız kömürlerin değil, ilçelere gelen kömürlerin de standart olmasını istedik. Tunçbilek ve Soma kömürlerinin yakılmasında ısrarlı olduk. Fakir fukaraya verilen kömürlerin de aynı kalitede olmasını istedik. Bunun hepsinde de başarılı olduk. 2004 yılından sonra 2005 yılı daha rahat geçti. Daha az itiraz var. Somut sonuçlarını görüyoruz. Afyonkarahisar kirli iller arasında gözükmüyor. Karbondioksit oranlarında iyi durumdayız. Kaçak ve kirli kömürün gelmemesine kararlılıkla dikkat ediyoruz. Şüphelendiğimiz evler olursa bunların ambarlarını kontrol ederek, hem cezai müeyyideyi uyguluyoruz hem de şehir dışına çıkartıyoruz" diye konuştu.

Kanuna göre belediye hudutları içerisindeki çevre görevini belediyenin üstlendiğini hatırlatan Vali Muzaffer Dilek, "Çevreyle ilgili atıklar ve hava kirliliği noktasında belediyelerin artık çevre zabıtasını oluşturmaları ve denetlemeleri gerekiyor. Şu anda da denetleniyor. Ancak daha çok kurumsal olarak belediye hudutları içerisindeki İl Çevre Müdürlüğü'nün ağırlıklı olarak birkaç senedir yaptığı görevlerin yavaş yavaş belediyeye geçmesi lazım. Çünkü birçok yerde bu kararlar alınıyor ama uygulamalar serbest kalıyor. Böyle bir anlayış olmaması lazım. Ben başından beri hiçbir kuralı hiç bir aldığım tedbiri vatandaşa eziyet olsun diye almadım. Ama her aldığım kararın da arkasındayım. Çünkü uygulanmayacak emri vermem, uygulanmayacak kararı da almam. Aldığım kararlar uygulanabilir kararlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 12:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?