30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Diyaliz hastası ölümden döndü

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne yatış izni verilmeyen yeşil kartlı bir diyaliz hastasının ölümden döndüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, 2005 yılında rahatsızlanarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvuran Gülümser Ünsal'a diyaliz teşhisi konuldu. Bir müddet burada tedavi gören Ünsal, daha sonra taburcu edilerek memleketi olan Emirdağ İlçesi'ne bağlı Cumalı Köyü'ne döndü.

Ancak geçtiğimiz günlerde tekrar rahatsızlanan Ünsal, diyaliz ünitesine bağlanmak için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yeşil kartlı oldukları için hastane yetkililerinin eşiyle ilgilenmediğini ileri süren Ahmet Ünsal, duruma tepki gösterdi. Doktorların ne sevk ne de hastaneye yatış verdiğini belirten Ünsal, "Doktorlara eşimin diyaliz hastası olduğuna dair üniversitenin verdiği raporu gösterdim.

Bu da çare olmadı. Aynı çaresizlik içinde köyümüze geri döndük. Eşim eve dönünce fenalaştı. Ağır kış şartlarına rağmen, eşimi bu kez de Kocatepe Devlet Hastanesi'ne getirdim. Burada bizimle ilgilendiler. Eşime hemen katater takıldı ve diyaliz makinesine bağlandı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki doktorların ilgisizliği sebebiyle eşimi kaybetme riskiyle karşılaştım" diye konuştu.

Yaşadıklarını İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve 184 Başbakanlık Sağlık Hattı'na şikayet ettiğini söyleyen Ahmet Ünsal, bunun bir sağlık skandalı olduğunu iddia etti. Gülümser Ünsal'ın tedavisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 13:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?