30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

İnternet Haftası'nda "e-Bilişim" paneli

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin internetin Türkiye'ye gelişinin 13. yıldönümü münasebetiyle düzenlediği ve "İnternet Haftası 2006" etkinlikleri çerçevesinde "e-Bilişim" paneli düzenlendi.

AKÜ Rıza Çerçel Konferans Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak, Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ergün, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yard. Doç. Dr. İ. Hakkı Nakilcioğlu katıldı. Panelin yöneticiliğini ise Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Aşkar yaptı. Panelde konuşan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, internet, bilişim ve bilgi toplumu hakkında bilgiler verdi. İnternet sayesinde zaman ve mekanın öneminin azaldığını belirten Akgül, "Dünyada şu anda bir milyar kişi internet kullanıyor. 400 milyon makina kayıtlı ve 10 milyarın üzerinde sayfa var. Birey üretici ve tüketici olarak öne çıkıyor. Bireysel gelişmenin önü açılıyor. İnsanlar açsa açlığının farkına varır. Hasta ise hasta olduğunu bilir. Ancak bilgi fakiriyse bunu bilemez. Bilişim ve interneti ne iş yaparsanız yapın kullanmak zorundasınız" diye konuştu. Akgül, e-Türkiye denince, akla ülkenin yeniden yapılanması geldiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ergün, web siteleri hakkında bilgiler verdi. Web sitelerinin korkunç bir şekilde sektörler arasında yayıldığını kaydeden Ergün, "Kişisel siteler çoğalıyor. Ancak sitelerin çoğu, birbirinden kopya yapılıyor. Çok fazla ölü site var. Hala çoğu temizlenemiyor. Bazı siteler 5-6 yıldır güncellenmemiş. Türkiye Bilişim Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Yard. Doç. Dr. İ. Hakkı Nakilcioğlu ise, TBD hakkında bilgiler verdi. E-Türkiye'nin hedefinin bilişim toplumu gerçekleştirmek olduğunu ifade ederek, "TBD'nin hedefleri arasında ayrıca yabancı kelimelerin yerine Türkçe kelimeleri kullanmak vardır. Türkiye'nin ilk bilişim derneğidir. 9 bine yakın üyesi vardır. Çeşitli şehirlerde temsilcilikleri bulunmaktadır" şeklinde konuştu. Nakilcioğlu, TBD'nin tarihçesi, etkinlikleri, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin internetin Türkiye'ye gelişinin 13. yıldönümü nedeniyle düzenlediği ve "İnternet Haftası 2006" etkinlikleri panel sonunda düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 18:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?