2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kar yağdı böyle oldu

Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı, şehir merkezinde fazla etkili olmadı. Kar sebebiyle şehirlerarası karayollarında ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

Yılın ilk karının yağdığı Afyonkarahisar'da, Karayolları, Köy Hizmetleri ve Bölge Trafik ekipleri alarma geçti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, kar kalınlığının kent merkezinde 2 santimetreyi bulduğu, yüksek kesimlerde ise 25 santimetre olduğu öğrenildi. Hava sıcaklığının gece en düşük (-2) derece olarak ölçüldüğünü kaydeden meteoroloji yetkilileri, en yüksek hava sıcaklığının ise 7 derece civarında olacağını belirtti.

Karayolları ekipleri ise, herhangi bir kaza ve buzlanmaya meydan vermemek için gece boyunca Afyonkarahisar-Antalya, Afyonkarahisar-İzmir, Afyonkarahisar-Uşak, Afyonkarahisar-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya karayollarında tuzlama çalışması yaptı.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, Ankara karayolundaki Köroğlu Beli, Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı, Uşak karayolundaki Dumlu Rampaları ve Kütahya karayolu üzerindeki Bayramgazi rampalarında sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 15:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?