2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Konteynır yerine çöp poşeti

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan yeni uygulamayla, bazı mahallelerde çöp konteynırları kaldırılarak, çöpler çöp poşeti içerisinde toplanacak.

Kent temizliğinin insan sağlığına daha uygun koşullarda ve düzenli yapılabilmesi amacıyla Marulcu Mahallesi'nde başlanan uygulama, daha sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde de yapılacak. Bu sistemle birlikte mahallelerdeki çöp konteynırları ve bidonlar kaldırılarak, çöpler ağızları bağlı çöp poşetleri içerisinde toplanacak.

Konuyla ilgili bilgi vermek amacıyla Afyonkarahisar Belediyesi Genel Koordinatörü Erol Öztürk bir basın toplantısı düzenledi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin çevre temizliğine 2006 yılından itibaren yeni bir anlayışla gireceğini ifade eden Öztürk, "Çevre temizliği konusunda geçtiğimiz aylarda şehir merkezinde anket düzenledik. Kent temizliğiyle ilgili 570 denek üzerinde anket çalışması yaptık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde, çöplerin torbalanması sistemi üzerine Afyonkarahisarlılar'ın desteğini aldık.

Marulcu Mahallesi'nde uygulamaya geçtiğimiz sistemle birlikte çöpleri her akşam vatandaşlar 20.00-21.00 saatleri arasında bırakıyor. Biz de en geç bir saat içinde bu çöpleri alıyoruz. 15 Aralık'ta Cumhuriyet Mahallesi'nde de aynı uygulamayı başlatacağız. Mahallelerdeki çöp konteynırları ve bidonlar kaldırılarak, çöplerin ağzı bağlı çöp poşetleri içerisinde toplanması sayesinde belediye 90 adet işçi, 6 adet kamyondan ve 4 adet traktörden tasarruf etmiş oluyor. Bu sistemle birlikte aynı zamanda trafik akışının düzenli sağlanmasına katkı sağlıyoruz. Sistem gelişmiş toplumlarda ve Avrupa'da da bu şekildedir. Sağlıklı toplum için bunu yapacağız.

Mahalle sakinlerimiz uygulamayla birlikte çöplerini gelişi güzel yerlere, refüjlere, parklara atmamalarını ve ayrıca çöpleri her gün belirtilen saatlerde kapı önlerine çıkarmalarını rica ediyoruz" diye konuştu. Öztürk, ilerleyen günlerde de Dumlupınar ve Dervişpaşa Mahalleleri'nde bu uygulamaya geçileceğini sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından önümüzdeki günlerde poşetli sisteme geçilecek olan Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine el broşürleri dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 23:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?