2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Nefes kesen tatbikat

Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. Nefes kesen tatbikatın ardından Kızılay tarafından dağıtılan yemeği almak isteyen vatandaşlar birbiriyle yarıştı.

Afyonkarahisar Valiliği koordinatörlüğünde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla fuar alanında yapılan 'Afet Acil Yardım Planı Saha Tatbikatı'nda nefes kesen sahneler yaşandı. Enkaz altında kalan yaralılarının yakınlarının temsili olarak feryatlar içerisinde bağırması, ilginç görüntüler oluşturdu. Yaralı yakınları, kurtarma ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılırken, yaralılar ise büyük bir dikkatle enkaz altından çıkarılarak ambulanslara götürüldü.

Enkaz altında kalan bir araçta sıkışan 2 yaralı da feryat ederken, yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Deprem tatbikatının ardından bölgeye kurulan küçük evlerde temsili olarak yangın çıktı. Yangınla birlikte patlama sesleri de duyuldu. Bazı itfaiye erleri patlamanın ardından yere yatarken, evin içinde bulunan ve yaralanan 1 kişi ekipler tarafından çıkartıldı.
Tatbikatta son olarak Kızılay tarafından yemek dağıtımı yapıldı. Etli pilav ve ayran almak isteyen vatandaşların birbiriyle yarışması dikkat çekti. Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, bu tür tatbikatların 6 ayda bir düzenli olarak yapılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 17:11:29
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 17:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?