2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sergili kutlama

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, öğretmenlerin her zaman iyi noktalarda olması için çaba gösterdiklerini belirterek, "Benim babamın öğretmeni yoktu. Babam okur yazar değil. Bizler ne aldıysak öğretmenlerden aldık" dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü Afyonkarahisar'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Kocatepe Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Burada bir konuşma yapan Vali Muzaffer Dilek, eğitimci olmanın başlı başına bir onur olduğunu belirtti. Bütün zorluklarına ve sıkıntılarına rağmen eğitimciliğin evrensel yönünün her zaman vurgulanma ihtiyacında olduğunu belirten Dilek, "Hepimiz zamanında çocuktuk. Hepimizin zamanında öğretmenleri vardı. Ancak herkesin öğretmenleri olmayabilir. Benim babamın öğretmeni yoktu. Babam okur yazar değil. Bizler ne aldıysak öğretmenlerden aldık" diye konuştu.
Öğretmenlerin çok iyi noktalarda olması için her zaman çaba gösterdiklerini ifade eden Dilek, "Bulunduğumuz yer yeterli değildir. Ancak umutsuz olmanın da bir gereği yok. Önemli olan sorunları kabul etmektir. Eğitimde başarılı olan iller, 20 yıl önce ana sınıflarını oluşturmuşlar ve geliştirmişlerdir. Belki Afyonkarahisar'ın eksiklerinden biri de budur. Cumhuriyetin 80. yılında 80 ana sınıfı amacı ile yola çıkmıştık. Bugün 350 civarında ana sınıfı, 10'un üzerinde ana okulu ve 7-8 bine yakın ana sınıfı öğrencisi var. Bunlar ilerde mutlaka sonuçlarını eğitim açısından vereceklerdir. Çünkü hiçbir şeyin sonucu bir günde alınmıyor. Gelinen olumsuzluklar da bir yılın ya da 5 yılın sonucu değil" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, 2004-2005 eğitim öğretim döneminde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ile Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Daha sonra mesleğe ilk adımı atan öğretmen adayları "Öğretmenliğe Giriş Andı" içti. Şiirler, oratoryo, öğretmenler korosunun mini konseri, öğretmenler folklor ekibinin gösterisinin ardından program Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hidayet Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Muzaffer Dilek'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Milli Eğitim Müdür Vekili Hidayet Yıldırım'ın yanı sıra, Kocatepe Anadolu Lisesi Müdürü Sebahattin Durgu, Atatürk Lisesi Müdür Vekili Mehmet Aksoy, Ekrem Yavuz İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Batıbay da hazır bulundu. Vali Dilek, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi. Öğretmenler ise Vali Dilek'e çiçek takdim etti.

Afyonkarahisar'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "Minyatürler ve Yağlı Boya Resim Sergisi" açıldı.
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılan sergide, Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin yaptığı 56 adet resim sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Muzaffer Dilek, sergiyi gezerek öğrencilerden resimler hakkında bilgiler aldı. Cumhuriyet Lisesi'nin "Minyatürler ve Yağlı Boya Resim Sergisi" 5 gün boyunca ziyarete açık kalacak.


..
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 17:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?