2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sığırlarda suni tohumlama için özel izin

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde hizmet veren Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Klinikleri'nde sığırlarda suni tohumlama yapılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl Tarım Müdürlüğü'nden özel izin alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, Afyonkarahisar ekonomisinde hayvancılığın önemli bir yeri olduğunu belirterek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne özel bir önem verdiklerini ifade etti. Sözbilir, Hayvan Hastanesi Klinikleri'nde hizmet kalitesi arttıkça, kliniğe getirilen hayvan sayısının da arttığını kaydederek, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan alınan izin sonucunda gerçekleştirilecek çalışmalarla Afyonkarahisar'da hayvancılığa önemli katkılar sağlanacaktır" dedi.

AKÜ Hayvan Hastanesi Klinikleri'ndeki suni tohumlama faaliyetlerinin Dölerme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı bünyesinde yapıldığını belirten Sözbilir, "Aynı Ana Bilim Dalı bünyesinde resmi kurumlarda veya serbest çalışan veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerinin, bölge hayvancılığının hizmetinde kullandıkları donmuş spermaların periyodik muayeneleri de yapılıyor. Bu muayenelerle materyalden kaynaklanan döl verim düşüklüklerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Döl verimi düşüklüğü sorunu bulunan hayvanlarda gerekli tedaviler yapılırken, yetiştiricilere de uymaları gereken programlar hakkında ayrıntılı bilgi veriliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 18:36:16
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 01:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?