2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Soğukta maaş çilesi

Afyonkarahisar'da dondurucu soğuğa rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren bankanın önünde toplanan emekliler, maaşlarını alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

3 aylık maaşlarını almak için Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi'ne gelen yüzlerce emekli, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olması sebebiyle dışarıda zor anlar yaşadı. Yetkililerin kendilerini içeriye almadığını belirten yaşlı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Bazı emekliler akrabaları ve yakınlarıyla birlikte banka önünde nöbet beklerken, bazıları ise ayakta daha fazla durmaya dayanamayarak soğuk havaya rağmen bankanın önündeki beton kaldırımlara oturmayı tercih etti.

Yaşadıkları çileyi hak etmediklerini ifade eden emekliler, "Saatlerce sırada beklemek bize işkence gibi geliyor. Soğuk havada sıra beklemek ise çok zor oluyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de banka önlerindeki denetimlerini artırdı. Resmi ve sivil ekipler, yankesicilik, dolandırıcılık ve kapkaççılık olaylarına karşı Ziraat Bankası önünde güvenlik önlemi aldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 12:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?