3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Üniversite sanayi işbirliği

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) ortak kararıyla, "Afyonkarahisar Üniversite-Sanayi İşbirliği Büroları"nın kurulmasına karar verildi.

ATSO Başkanı Melih Yurter ve yönetim kurulu üyeleri Asım Bozca ile Mehmet Oruç, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Yurter, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin uluslararası alanda gerçekleştirdiği verimli çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Yurter, "Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanabilmesi konusunda, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında destek ve katkılarınızı beklemekteyiz" dedi. Rektör Sözbilir, üniversitenin AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgi vererek, bu çalışmalardan edindikleri deneyimi ATSO ile paylaşmak ve Afyonkarahisar sanayi ve ticaretine katkıda bulunmaktan mutlu olacaklarını söyledi.

Ziyaret sırasında 2006 yılı AB projelerinin hazırlanması ve üniversiteyle ATSO arasında yeni bir yapılanma doğrultusunda işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Kurulmasına karar verilen "Afyonkarahisar Üniversite-Sanayi İşbirliği Büroları"nın çalışmalarını etkin bir biçimde gerçekleştirebilmesi amacıyla her iki kurumda da birer büro bulunacak. Bu işbirliği büroları aracılığıyla eğitim, araştırma-geliştirme, AB'ye uyum ve fonların kullanımıyla ilgili çalışmalar yapılacak. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Afyonkarahisar'ın çevreyle ilgili sorunlarının çözülmesinde, jeotermal enerjinin sağlıkla tarım alanlarında kullanılmasında ve doğal taş sektöründeki sorunların aşılmasında ortak çalışmalar yapılmasında da görüş birliğine varıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 12:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?