20
Mayıs
2024
Pazertesi
KIZILÖREN - AFYONKARAHİSAR

500 keklik doğaya bırakıldı

500 KEKLİK DOĞAYA BIRAKILDI

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesine ve Sandıklı ilçesine bağlı Ballık beldesine nesli tükenmekte olan kınalı kekliklerin yeniden doğada artırılması amacıyla 500 keklik doğaya bırakıldı.

Kızılören'in Akdağ bölgesinde 250 adet kekliği doğaya bırakan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, daha sonra Sandıklı ilçesine bağlı Ballık beldesi keklik salımını gerçekleştirdi.Çevre Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tahan, Şuhut'taki Kanatlı Yaban Hayvanı Yetiştirme İstasyonu'ndan getirdikleri 250 adet kınalı kekliği doğa ile buluşturacaklarını söyledi. Tahan, ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması ile ilgili birtakım gerekliliklerin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tahan, 2011 yılında istasyonda yetiştirilen kekliklerden bugüne kadar 7 yüz 50 adet Burdur, bin adet Bursa, 500 adet Ankara ve 500 adedinin Konya'ya gönderilerek doğaya yerleştirildiğini aktardı. Keklik yerleştirilen sahaların 3 yıl avlanmaya kapatıldığını bildiren Tahan, 3 yıl içinde salım yapılan bölgelerde yüksek oranda populasyon artışı hedeflendiğini ve kekliklerin doğal hayata uyum sağlaması için vatandaşların duyarlı davranmalarını, kekliklere zarar vermemelerini istedi.

Keklik salımına Kızılören Belediye Başkanı Ahmet Peşken, Çevre Orman İl Müdür yardımcısı Mehmet Tahan ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 16:16:03
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 01:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?