16
Mayıs
2024
Perşembe
KIZILÖREN - AFYONKARAHİSAR

'Kimse Yok Mu'dan açıklama

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Zeki Kızılgöl, dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Kızılgöl, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Derneğin Afyonkarahisar şubesinin 2 Ekim 2007 tarihinde hizmete açıldığını belirtti.

İNSAN HER YERDE İNSANDIR

İnsanın, insan olduğu için hizmet götürülmeye layık olduğuna değinen Kızılgöl, bu nedenle, kim olursa olsun, insan için yapılan bütün çalışmaların çok önemli ve değerli olduğunu kaydetti. Yurtiçi ve yurtdışındaki duyarlı, yardımsever insanların yardımlarını daha süratli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için bürolar açarak 'Kimse Yok Mu Gönüllüleri' hareketinin başlatıldığını hatırlatan Kızılgöl, ayrıca gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa, Amerika, Kanada ve Avusturya'da da şube ve ofislerin açılmasının planlandığını bildirdi.

YOKSULLUK GÖRÜNENDEN DAHA FAZLA
Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Zeki Kızılgöl konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bizler, böyle bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetine başlayınca gördük ki, ülkemizdeki yoksulluğun boyutları tahminlerimizden daha fazla derneğimize yapılan müracaatları titizlikle inceliyor, gerekli araştırmaları yapıyor, aciliyetine göre yardım eli uzatmaya ve köprü olmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ve yardım eli uzattıklarımızın durumundan daha iyi haberdar olmak ve sürekli bir destekle ayakta durmalarını sağlamak amacıyla 'Kardeş Aile' projesini başlatılmıştır. Ümit ediyoruz ki bu proje ülke çapında hızla yayılacaktır. Kimse Yok Mu Derneği yardımseverleri ülkemizin öncelikli gündemlerinden biri olan yoksulluk probleminin çözümüne katkıda bulunmaya, 'ben' duygusundan ziyade 'Biz' duygusunu yeşertmeye, toplumdaki mağduriyet yaşayan insanlara sahip çıkmanın hem ahlâkî hem millî hem de dini bir görev olduğu bilincini uyarmaya gayret etmiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda, giyim, yakacak, eğitim, sağlık konularında yardımlarda bulunmuş, binlerce ailenin imdadına koşmuş ve yaptığı çalışmalarla yardımsever insanlarımızın güvenini kazanmıştır. Derneğimiz mazisi itibariyle yeni kurulmuş bir dernek olmasına rağmen her geçen gün biraz daha gelişmekte hem yardımseverler hem de ihtiyaç sahiplerinin beklentilerine cevap vermek hususunda büyük bir ivmeyle büyüme ve gelişmeye devam etmektedir” dedi.


İŞ İMKANI VERECEĞİZ
Düzenlenen basın toplantısında, dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Zeki Kızılgöl, dernek olarak bir proje hazırladıklarını ve bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. İlimizde dernek bünyesinde bir satış şubesi açacaklarını dile getiren Başkan Kızılgöl, "İlimizde dernek bünyesinde bir satış şubesi açacağız. Amacımız, yardım yaptığımız kişilerin, yardım alır durumdan üreten birer birey haline gelmesi sağlamak ve bu kişileri topluma kazandırmak " dedi. Yardım yaptıkları kişilerden bu konuda kendilerine tekliflerin geldiğini belirten Kızılgöl, "Kimi mantı yapmak istiyor, kimi hamur işi, kimi de çeşitli el işleri yapmak istiyor. Elinden iş gelebilecek kişileri tespit edip, onlara istedikleri işleri yapma imkânı vereceğiz. Bu insanların ürettikleri ürünlerin satışını açacağımız şubeden yapacağız ve ürettikleri ürünün karşılığını alacaklar. Onlara balık tutmasını öğretmiş olacağız. Böylece dernek olarak yardımda bulunduğumuz kişiler hem kendilerine kazanç sağlayacaklar hem de başka ihtiyaç sahiplerine yardım yapmış olacaklar." diye konuştu.

GÜLÜMSEME İNSANLARI CANLI TUTAR
Gülümsemenin dert ve sıkıntıları bir süreliğine de olsa ortadan kaldırıldığını belirten Kızılgöl insanların en sevimli ve mutlu oldukları zamanların tebessüm ettikleri anlar olduğunu ifade etti. Gülümsemenin insanların canlı olmasını ve moralini yüksek tutmasını sağladığını ifade eden Kızılgöl, hayata biraz daha sevgi ve neşeyle, yarınlara ümitle bakmasını sağladığını kaydetti. Dernek olarak ihtiyaç sahibi ve mutsuz insanların yüzlerinde gülümseme ve yarınlara umutla bakmalarına katkı sağlamak gayesiyle yola çıktıklarını ve bu amaç doğrultusunda çaba harcadıklarını dile getiren Kızılgöl, "Bunu başarabilir ve gülen yüzlerin çoğaldığını görürsek, görevimizi yapmış olmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

afyon zafer
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 11:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serif çelik IP: 88.231.129.xxx Tarih : 13.12.2007 13:16:25

yardimlarınızdan dolayı allah razı olsun ama ögrencilere burs yardımlrınızın devamını bekleriz insallah