29
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Aydın turizm sezonuna hazırlanıyor

Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, 2006 yılı turizm sezonu için Aydın'da çalışmaların devam ettiğini belirtti.

2005 yılına göre Aydın'a deniz yoluyla gelen turist sayısında artış yaşandığını ifade eden Aktakka, 2006 yılının Mart ayı sonu itibariyle müze ve ören yerlerini gezen turist sayısında yaklaşık yüzde 35'lik bir azalmanın yaşandığını söyledi.

2006 yılı turizm sezonu için Aydın'da birçok olumsuz tablonun gerçekleştiğini kaydeden Aktakka, turizmin çok hassas bir sektör olduğunu belirtti. Turizmin çok küçük olaylardan dahi yara alabileceğine dikkat çeken Aktakka, "2005 yılında Aydın'da turizmi baltalayacak birçok olumsuz olay yaşadık. Bu olayların verdiği zararı kapatmak için Aydın'da tanıtım kampanyası başlattık. Birçok turizm fuarına katılmamızın yanısıra, ilimizin kültür ve turizm kaynaklarını sanal alemde de tanıtımına başladık.

Şu ana kadar sadece Türkçe olan 'www.aydinkulturturizm.gov' isimli resmi internet sitemizin Fransızca, Almanca ve Rusça versiyonları hazırlanıyor. Aydın'ı yerli turistlere tanıtmak için de, 'Önce Aydın'ı tanıyalım' kampanyası başlattık. Her hafta isteyen okullara ücretsiz olarak müze ve ören yerlerimizi gezdiriyoruz. Bu tanıtım faaliyetlerindeki tek amacımız, geçen yıl yaşadığımız bombalama olayları ve kuş gribinden zarar gören turizmi istenilen seviyeye çıkarmaktır" şeklinde konuştu.

Kuşadası Deniz Hudut Kapısından geçen yıla oranla bu sene daha fazla turistin giriş yaptığını belirten Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, "Kuşadası Deniz Hudut Kapısından 2006 yılı Nisan ayı itibariyle 35 bin turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı ay itibariyle bu rakam 14 bin 108 idi. Ören yerlerimize ve müzelerimize gezen turist sayısında ise bu yıl geçen yıla göre bir düşüş yaşanmaktadır. 2005 yılında müze ve ören yerlerimize Mart ayı itibariyle 56 bin 179 kişi ziyaret ederken, bu yıl aynı dönem itibariyle 37 bin 933 turist ziyaret etti. Ülke olarak turizmimizi daha da ileriye götürmek için turizmin çeşitlendirilmesi gerekmektedir. Turizm sektörümüzün içine yayla ve termal turizmini de sokmalıyız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 18:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?