19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Dünya Kupası, turizmi olumsuz etkileyecek

Almanya'nın ev sahipliğini yapacağı 2006 Dünya Kupası, Türk turizmini olumsuz etkileyeceği belirtildi.

Geçen yıl ülkemize en çok turistin geldiği ülkeler arasında il sırada yer alan Almanya'dan yüzde 10 azalma bekleniyor. Dünya Kupası maçını dikkate alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım ve kampanya çalışmalarına şimdiden başladı. Tanıtımda Avrupa ülkelerinin yanısıra Ortadoğu, Rusya, Uzakdoğu, ABD ve Afrika ülkelerine ağırlık verilecek.

Bu yıl turizmden umutlu olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2006 Dünya Kupasının Türk turizminin olumsuz etkileyeceğini söyledi. Almanya'da Haziran ayında yapılacak Dünya Kupası maçları öncesi tanıtım ve kampanyalara ağırlık verdiklerini belirten Bakan Atilla Koç, Almanya'dan geçen yıl 4.5 milyon turist ağırlayan Türkiye'nin kupa maçları dolayısıyla Alman turist sayısında yüzde10 azalma yaşanabileceğini söyledi.

Aydın'da bayram ziyaretlerinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Koç, çalışmalarının Dünya Kupası'na alternatif olmadığını da söyledi. Bu konuda da iyimser olduklarının altını çizen Koç, "Futbolu çoğunlukla erkekler seyrediyor. Hanımları da seyahate çıkıyorlar. Böyle bir iyimserlikle bakabiliriz. Bu yıl tanıtım ve diğer faaliyetleri de şimdiden başladı. Tanıtımımız Dünya Kupası'na alternatif değil. Genel anlamda kampanyamız şimdiden başladık. Turizm mevsimini nisan ayında açacağız. Turizmde azalma olur mu olur. Almanya'daki azalma epeyce tesir eder. Bu yıl 4,5 milyon turist geldi. Yüzde 10 azalsa 450 bin kişi yapar bu da az değil." dedi." dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 11:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?