30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

5 yıldır çocuğunu göremeyen annenin feryadı

Aydın'da yaşayan genç bir kadın, 5 yıldır yüzünü göremediği çocuğunu görebilmek için yetkililerden yardım istedi.

Erzincan'da babası tarafından kendisinden 11 yaş büyük bir erkekle evlendirilen Nurcan Hoşgören (25), kimliği olmadığı için yasal hakkını da arayamadığını söyledi. Kapı kapı dolaşarak yetkililerden yardım istediğini ancak yanında kimliği olmadığı için hiçbir resmi kurumun kendisine yardımcı olamadığını belirten Nurcan Hoşgören'in en büyük isteği, 5 yıldır sesini dahi duyamadığı 7 yaşındaki oğlu Yunus'u görebilmek.

Çok zor durumda olduğunu ve aylardır sokakta yaşadığını belirten Nurcan Hoşgören, vatandaşların verdiği yemekle karnını doyurduğunu, zaman zaman da aç yaşadığını söyledi. Kadın kuruluşlarının kendisine yardım etmesini isteyen genç Hoşgören, "Küçük yaşlardayken babam başlık parası karşılığı beni eşimle evlendirdi.

Bir müddet sonra hamile kaldım. Çocuğum olunca eşim ailesiyle birlikte elimden çocuğumu alıp beni evden kovdu. Baba evine gittim. Babam ikinci evliliğini yaptığı için beni kabul etmedi. Boşandığı için Aydın'da bir başkasıyla evli olan annemin yanına geldim. Onlar da beni kabul etmedi. Uzun süredir sokaklarda yaşıyorum. Kendime iş buldum. Ancak yanımda kimliğim olmadığı için kimse beni kabul etmedi. Yakınlarım bana sahip çıkmadı. Ne olur yetkililer sahip çıksın. Kötü yola düşmekten çok korkuyorum. En büyük isteğim çocuğumu görebilmek. Beni ne olur çocuğumdan ayırmasınlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 22:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?