20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Aydın dernek cenneti oldu

Aydın'da il genelinde kurulan derneklerin çokluğu dikkat çekiyor. Yaklaşık 1 milyon nüfuslu kentte bin 75 aktif dernek bulunuyor.

'Dağların Kaynak Sularını Borudan Geçirme ve Halkı Bol Su İçirme, Hayırlı İşler Yapma' gibi ilginç isimli derneklerin de bulunduğu Aydın'daki derneklerle ilgili bilgi veren İl Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş, yaklaşık bir milyon nüfusu bulunan ilde bin 75 aktif dernek ve bu derneklere kayıtlı 62 bin 496 kişinin bulunduğunu belirtti. 

2006 yılının ilk 6 ayında derneklerle ilgili yapılan çalışma ve denetimlerle ilgili basın açılaması yapan Aydın İl Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş, derneklere üye olan kişilerin yüzde 85'inin 40 yaşın üstündeki kişilerden oluştuğunu kaydetti. Yenilenen Dernekler Mevzuatına göre il genelindeki tüm dernek başkanlarının eğitim ve bilgilendirme seminerinden geçirileceğini belirten İl Dernekler Müdürü Safa Altıntaş, şu anda 454 dernek temsilcisinin bu eğitimi başarıyla tamamladığını kaydetti. 

Altıntaş açıklamasında "Şu an itibariyle Aydın Merkezde 292, 16 ilçede 783 olmak üzere toplam bin 75 aktif dernek bulunmakta ve bu derneklere kayıtlı 62 bin 496 üye bulunmaktadır. Aktif dernek sayısı bakımından 292 dernek bulunan il merkezinden sonra, ikinci sırada 137 dernek ile Nazilli ilçesi, üçüncü sırada da 123 dernek ile Kuşadası ilçesi gelmektedir. 2006 yılının ilk 6 ayında Aydın'da 49 yeni dernek kurulmuş, 108 dernek genel kurullarının kararıyla kendisini feshetmiştir. Fesih kararı alan dernekler genelde kamu kurum ve kuruluşlarını desteklemek üzere kurulan dernekler ve okul aile birliklerinin aktif hale gelmesiyle işlevi kalmayan okul koruma dernekleridir. Yapılan çalışmalarda dernek üyelerinin yüzde 85'inin 40 yaş ve üstünde olduğu görülmüştür. Yıl içinde yapılan denetimlerde her hangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır" dedi. 

Aydın İl Dernekler Müdürlüğü olarak 'e-dernek' çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve yeni yasaya göre tüm dernek yöneticilerinin eğitileceğini belirten Sefa Altıntaş, şu ana kadar 454 dernek temsilcisinin eğitimini tamamladığını ve 2 yıl içinde tüm derneklerin 'e-dernek' sistemine gireceğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 17:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?