20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Atıl yurt kullanıma kazandırılıyor

Aydın'da 2 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan 300 öğrenci kapasiteli Vali Muharrem Göktayoğlu Yurdu, güçlendirme yapılarak tekrar hizmete girecek. 3 yıldır atıl durumda güçlendirilmeyi bekleyen yurt için, Aydın İl Özel İdaresi kaynaklarından 700 bin YTL ödenek ayrıldığı bildirildi. 

Bilindiği gibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kemer Mahallesi'nde 12 yıl önce yaptırılan yurt binası, bir süre kullanıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü de yurdu dönemin Valisi Muharrem Göktayoğlu'nun adını vererek tekrar hizmete açmıştı. 

2003 yılında, Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından incelemeye alınan yurdun boşaltılmasına ve yurtta barınmakta olan 300 öğrencinin tahliyesine karar verilmişti. Karar üzerine yurt, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 6 Mart 2004 tarihinde boşaltılmıştı. 

Aradan geçen 3 yılda yurt, ilgisizlik nedeniyle madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş ve bir çok demirbaş malzeme zarar görmüştü. İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyeleri tarafından meclise verilen yazılı önergeyle gündeme alınan yurt binasındaki gerekli incelemeler, geçtiğimiz günlerde yapıldı. İncelemelerin ardından atıl durumdaki yurt binası için 700 bin YTL ödenek ayrılarak, binanın tekrar hizmete açılmasına karar verildi. 

Atıl durumdaki yurt binasının kapı ve pencereleri, kullanılmadığı süre içerisinde binayı mekan haline getiren baliciler tarafından tahrip edilmiş durumda. Bütün araç ve gereçleriyle tekrar hizmet vermeyi bekleyen yurt binasında güçlendirme çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Binada güçlendirme yapıldıktan sonra hangi amaçla kullanılacağı henüz tespit edilmedi.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 18:45:46
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 18:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?