29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Aydın'da Türk-İtalyan ortaklığı

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in öncülüğünde geçen yıl kurulan Aydın Ortak Girişimciler A.Ş. ile İtalyan ortaklı kurulacak olan zeytinyağı rafinerisi, pirine fabrikası ve biodizel tesisleri için ilk adım atıldı. ASİTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan tesislere gidecek olan yolun yapım çalışmaları başladı. 

Ortaklar arasında AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, EBSO Aydın Şube Başkanı Ercan Çerçioğlu ve 55 iş adamının bulunduğu Aydın Ortak Girişimciler A.Ş. ile İtalya'nın dünyaca tanınmış zeytinyağı rafine tesisi sahiplerinden İtalyan Mario Bernardini'nin ortaklığında kurulacak olan tesislerin 15 Haziran'da temeli atılacağı bildirildi. Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz Güngör, tesislerin kurulacak olduğu alanlarda bugün incelemelerde bulundu. İtalyan Ortaklı olan fabrikaların kurulma çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İlhami Ortekin, fabrikanın temel atma töreninin 15 Haziran'da yapılacağını söyledi. Tesislere giden 1.5 kilometrelik yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ortekin, "15 Haziran'da temeli atılacak olan fabrikalar inşallah zeytin sezonu öncesi hizmete girecek. Temmuz ortalarında tesislerde yer alacak olan makinalar İtalya'dan gelecek. Ve Temmuz sonu deneme üretimine başlayacağız. Tesislerimiz yaklaşık 93 dönüm arazi üzerinde kurulacak" dedi. 

Yol yapım çalışmalarını Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile birlikte inceleyen ASTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz Güngör, Belediye Başkanı İlhami Ortekin'e ASTİM OSB içerisindeki bir fabrikanın belediyenin işi olmamasına rağmen belediyenin katkılarıyla kurulmasından dolayı teşekkür etti. OSB'lerin içerisindeki yol ve altyapı çalışmalarından belediyenin sorumlu olmadığını kaydeden Mustafa Yılmaz Göngör, "Aydın'da ilk defa bir kamu kuruluşu sanayiciyle aynı saflarda yer alarak, OSB'ye yatırım yapıyor. Bu biz sanayiciler için çok büyük mutluluk. Bu mutluluğu bize yaşatan Belediye Başkanımız Sayın İlhami Ortekin'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 19:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?