29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Aydın'da yeni evlenecek çiftlere evlilik rehberi

Aydın'da bir grup işadamı ve halk bilimcisi, yeni evlenecek çiftlere rehberlik etmesi amacıyla 'Evlilik Rehberi' hazırladı. Yeni evlenecek çiftlere ücretsiz olarak dağıtımı yapılacak olan rehber niteliğindeki dergide; kız istemeden, nişan, düğün merasimine kadar her şeyin en ekonomik ve geleneklere uygun nasıl yapılabileceği belirtiliyor.

Derginin yeni evlenecek kişilerle birlikte gelin ve damat ailesine rehberlik etmesini sağlamak amacıyla hazırladıklarını belirten Hakan Karabulut, Aydın'da ilk defa evlilik dergisi çıkarıldığını belirterek, "Aydın ili ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız için 'Evlilik Müessesi' büyük önem taşımaktadır. Aileler bu özel gün için büyük hazırlıklar yapmaktadırlar. İsimlerine yakışır evlilik törenleri yapabilmek için her türlü ayrıntıyı düşünmektedirler. Söz, nişan ve düğün aşamalarının her biri için ayrı uğraşlar verilmektedir. Bu gelenekselleşme şehrimizin ekonomik hayatına da ayrı bir canlılık getirmektedir. Değişik sektörleri bir araya getiren, aynı zamanda genç çiftlere ve ailelerine danışmanlık sağlamak adına 'Beyaz Büyü Evlilik Dergisi' adında bir çalışma yaptık. Aynı zamanda evlilik rehberi niteliğindeki bu çalışma, kız istemeden başlayıp çocuğunuz olana kadarki süreci geleneksel açıdan ele alan hikayelerle ve fotoğraflarla başlayıp, modern hayattaki uygulamalarıyla devam ettiren bir içeriğe sahiptir.

Geleneksel bölümünü halk bilimci Mehmet Emin Dalkaç'ın hazırladığı, fotoğraflarını Selim Çam Uçar, Alaattin Kanlıoğlu, Ayşe Kaya, Aydın Özden'in çektiği, editörlüğünü benim üstlendiğim Beyaz Büyü Evlilik Dergisi 27 Nisan 2006 tarihinden itibaren evlilik hazırlığı yapan kişilerin adreslerine kargo ile ulaştırılacak. Amacımız, evlenecek gençlere ve ailelerine kolaylık sağlamaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 18:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?