30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bakan Koç, deve güreşlerini izledi

Bir dizi açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bu yıl 7.'si düzenlenen Aydın Deve Güreşleri Festivali'ne katıldı.

Deve güreşleri sırasında ağalar tarafından giyilen geleneksel 8 köşeli şapka ve poşuyla meydana gelen Bakan Koç'un, kendisi için hazırlanan körüklü çizmeler olmadığı için giyemediği öğrenildi. Arenada davul-zurnayla karşılanan Bakan Koç, giydiği yöresel kıyafetlerle halkı selamladı. Aynı zamanda hayır işlerinin de yürütüldüğü asırlık bu Türk geleneğinin devam etmesini isteyen Koç, "Bu güzel geleneklerin devam ettirilmesini, yine gelenek haline gelen kötü töre cinayeti geleneklerine de son verilmesini istiyoruz" dedi. Bakan Koç, kendisini karşılayan davulculara 20 YTL bahşiş verdi.

Kuyulu Köyü arenasında düzenlenen ve binlerce güreş severin izlediği deve güreşlerinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden 100'ün üzerinde pehlivan deve güreşti. Güreşlerden elde edilecek gelirin ise Kuyulu Köyü İlköğretim Okulu'na harcanacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 20:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?