19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Başkan'dan gizli toplantıya tepki

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, odaların incir patentiyle ilgili yaptığı toplantıya Vali Mustafa Malay ve kendisinin davet edilmemesini tepki göstererek, "Bizi ve mücadelemizi yok sayarak bu toplantıyı gizlice gerçekleştiren oda başkanlarını Allah'a havale ediyorum" dedi.

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, bugün sabah saatlerinde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Kahvaltıda, Cumartesi günü İzmir Ticaret Borsası Başkanı Tuğrul Yemişçi'nin Aydın Ticaret Borsası'nda bazı oda başkanlarıyla düzenlediği toplantıdan kendisinin haberdar edilmediğini belirten Başkan Ortekin, incir konusunda Vali Mustafa Malay ile birlikte büyük çaba göstermelerine rağmen kendilerinin bu çabalarının hiçe sayıldığını söyledi. Ortekin, "Aydın incirinin 'Ege inciri' olarak tescillenmemesi için sayın valimizle birlikte büyük çaba gösterdik ve mücadelemiz devam ediyor. Bunu da herkes biliyor. Ancak 18 Mart Cumartesi günü basına ve kamuoyuna kapalı bir toplantı düzenlenmesi, incirin Aydın inciri olarak kalması için mücadele gösterenlere yapılmış bir yanlıştır. Toplantıda ne konuşulduğunu da bilmiyorum. Sayın valimiz, incire sahip çıkmak için benden daha çok çaba gösterdi. Fakat ne onun ne de benim bu toplantıdan haberim yok. Bu toplantının bizden habersiz yapılmasına bir anlam veremiyorum. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi ile bir araya gelip kapalı kapılar ardında toplantı düzenleyen oda başkanlarımıza, oda başkanlarımızı da Allah'a havale ediyorum" diyerek yapılan gizli toplantıya tepki gösterdi.

Aydın'ın çözüm bekleyen sorunları için basın mensuplarından görüş alan Başkan Ortekin, şikayetlerin birçoğunun basın mensuplarına yapıldığını ifade etti. Ortekin ayrıca basının kendisini sürekli denetlemesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 16:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?