19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısı

Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarının ilki dün gerçekleştirildi. 

Kuşadası tarihinin en yoğun imar tadilatlarına sahne olan toplantı kapsamında, yüze yakın imar konusu masaya yatırılmaya başlandı. Toplantıların ilk gününde genel olarak üzerinde uzlaşma olan konular gündeme alınırken, mecliste büyük tartışmalara yol açması beklenen imar tadilatlarının görüşülmesi 1 gün sonraya bırakıldı. 

Toplantının ilk 2 maddesinde Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuşatak üye seçimleri yer aldı. Faik Dülger ve Erol Soysal Kıyı Ege Belediyeler Birliği temsilcisi olurken, Kuşatak için Yahşi Karamollaoğlu ve Talat Akar asil, İlhan Aygüneş ise yedek üye seçildi. 

Gündemin 3. sırasında ise tarifeler görüşüldü. Buna göre, Evlendirme Memurluğu'nun yabancılara nikah hizmeti ve evrak bedeli için 200 YTL, trafik cezaları alt limiti ise 49 YTL 70 Ykr olarak belirlendi. Otopark ücretlerinin 2 saate kadar 1 YTL, 2-24 saat arası 3 YTL olması da kararlaştırıldı. 

Toplantıya Sezin Sitesi'nin talebinin görüşülmesiyle devam edildi. Belediye Meclisi'nin kararıyla yeni oluşturulan 2 mahalleden biri olan Değirmendere'ye bağlanan Sezin Sitesi'nin yeniden Yavansu'ya bağlanma isteği Belediye Meclisi'nce kabul edildi.
Daha sonra Bağımsız Meclis Üyesi Seher Mehdioğlu'nun tüm komisyonlardan istifa etmesi nedeniyle komisyon seçimleri yapıldı. Plan-Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu ile İmar Komisyonuna Bağımsız Meclis Üyesi Ahmet Altunsoy, Hukuk Komisyonu ile Sağlık ve Güzelleştirme Komisyonuna Bağımsız Meclis Üyesi Nilgün Öğünçlü seçildi. 

Gündemin 7. maddesinde yer alan imar plan tadilatları toplantı sonuna atılırken, belediyenin açacağı toplam 400 trilyon liralık davalar için gereken harçların ödenebilmesi amacıyla talep edilen ek bütçeyle Romanya'nın Sinaia kentinin kardeş şehir olması yönündeki talep oy birliğiyle kabul edildi. 

Spot ve 2. el eşya satan mağazaların şehir dışına taşınması konusuyla Danıştay'a yapılan saldırıda hayatını kaybeden ve Kuşadası'nda yazlık evi bulunan Mustafa Yücel Özbilgin'in adının bir sokağa verilmesi önerisi incelenmek üzere imar komisyonuna havale edildi.
Daha sonra Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın ilginç önerisi gündeme geldi. Buz Patencisi Tuğba Karademir'e belediye olarak sponsor olmak ve yılda 75 bin YTL ödeme yapmak için teklifte bulunduğunu kaydeden Akdoğan, lisanslı sporcunun Kuşadası'nın adını olimpiyatlarda tanıtacağını söyledi. Ancak başkanın önerisi incelenmek üzere komisyona havale edildi. 

Kuşadası'nın arıtma tesisini Avrupa Birliği standartlarına getirilebilmesi için altyapıyla ilgili çalışma yapılmasıyla ilgili madde, imar plan tadilatlarından önce görüşülen son konu oldu. Altyapı yatırımı yapılması ve havuzların genişletilmesi için İller Bankası'nın 12 milyon YTL hibe ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Akdoğan, "Havuzların genişletilmesi gerekiyor. Turizm Bakanlığı ile önceki yıllarda protokol imzalanmıştı. Bu protokol gereği çalışmaların 10 yıl içerisinde tamamlanması gerekiyor. Bu nedenle altyapı yatırımı yapılacak" dedi. Bu madde de yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi. 

Son olarak toplantının sonuna atılan imar plan tadilatlarının görüşülmesine geçildi. Anıtlar Kurulu'nun kararları, resmi kurumların talepleri gibi genel olarak uzlaşma bulunan konular görüşüldükten sonra Komisyona havale edilen tartışmalı 14 dosyayla turizm imarlı yapılmamış parsellerde fonksiyon değişikliklerini içeren onlarca dosya bir gün sonraki toplantıya ertelendi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 18:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?