19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Didim'de mera açılış töreni

Didim'de bağlı Akyeniköy Beldesi'nde 543 dekar alana kurulan doğal mera, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Türkiye'nin en verimli ve doğal meralarının başında gelen Akyeniköy Merası'nın yıllık 3 bin 500'ü küçükbaş olmak üzere 4 bin hayvana hizmet vereceği bildirildi. Geçen yıl düzenlemesi yapılan, bir yıldır bakımı süren mera, doğal mera olma özelliğiyle örnek meralardan biri olarak gösterilirken, meranın dört parselden oluştuğu ve yaklaşık 30 bin YTL'ye mal olduğu kaydedildi.
 
Akyeniköy Beldesi'nin Tarım Bakanlığı'nın sunduğu tarımsal proje ve hizmetlerden en çok yararlanan beldeler arasında yer aldığına dikkat çeken İl Tarım Müdürü Sadettin Öztürk, oluşturulan meranın beldede bulunan 3 bin 500 civarında küçükbaş, 500 civarında büyükbaş hayvana hizmet edeceğini söyledi. 

Hayvancılığın Türkiye'de gelişmesi için devletin büyük imkanlar sunduğunu bildiren Aydın Valisi Mustafa Malay, "Tarımda olduğu gibi hayvancılık da bilinçli yapılmalı. Türkiye'nin birçok yerinde meralar bulunuyor. Ancak Akyeniköy'deki gibi doğal merayı bulmak biraz güç. Meraların da bilinçli olarak kullanılması gerekiyor" dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar ise, hükümet olarak tarım ve hayvancılığa büyük destek verdiklerini söyledi. Düzenlenen törenlerin ardından mera hizmete açıldı.
 
Mera açılış örenine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar, Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, İl Tarım Müdürü Sadettin Öztürk, Didim Kaymakamı Ali Çetin, Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Akyeniköy Belediye Başkanı Hilmi Tekeş, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 17:30:26
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 17:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?