29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Didimli emlakçılardan yasadışı emlakçığa tepki

Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, yabancıların Didim'e olan ilgisi nedeniyle emlakçılığın yüksek rant geliri olduğunu, buna karşın yasadışı emlakçılık yapanların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Son 2 yıl içerisinde emlak komisyon bedellerinin pazarlık usulü ile yüzde 25'lere kadar yükseldiğini ve bu durumdan ülkenin de zarar ettiğini belirten Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Coşkun, Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, "Didim'de ekonomik gelir kaynakları olarak öne çıkmakta birinci turizm, ikinci inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü yanında emlak pazarlama sektörü de önemli sektör haline gelmiştir. İlçemiz, son yıllarda yabancıların ev almak için rağbet gösterdiği önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu rağbet karşısında büyük inşaat ve emlak firmaları ilçemizde hızla çoğalmaya başlamış, emlakçılık sektörü turizm sektörünün önüne geçmiştir. Şu anda Didim'de kayıtlı kayıtsız 800 civarında emlakçı olduğu bilinmektedir" dedi. Bu hızlı çoğalmanın tek nedenini yüksek rant gelirine bağlayan Coşkun, denetleme ve kontrolün sağlanmadığı bu sektörde çok büyük haksız kazanç sağlandığını öne sürerek, "Yasal dayanağı ve yaptırımı yetersiz olan emlakçılık mesleğinin Didim'de birinci meslek gurubu olması, her kesimden meslek gurubunu bu sektöre yöneltmiştir. Garsonların bile emlakçılık yaptığı kulağımıza gelen bilgiler arasındadır. Didim Ticaret Odası tarafından düzenlenen kursta 500 kişiye sertifika verilmiştir. Bunun dışında emlak komisyon bedelleri pazarlık usulü yapılarak yüzde 25'lere kadar yükselmiş durumdadır. Bu haksız kazanç, gelen yabancıların olumsuz tepkisine yol açmakta olup, ev alacak olan kişiler de Didim'e temkinli yaklaşmaya başlamıştır. Bazı yabancılar ise yaşanan bu olaylar nedeniyle evlerini satma aşamasına gelmiştir" diye konuştu.

Yaşanan olumsuzlukların önlenmesi için Aydın Valisi Mustafa Malay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve ilgili tüm kişi kurum ve kuruluşlardan yardım isteyen Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, yaşananlardan hem Türkiye'nin hem de vergisini ödeyen dürüst vatandaşların olumsuz etkilendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 18:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?