29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Hastahane önündeki büfeler kaldırılacak

Belediye Başkanı İlhami Ortekin, şehir içinde boş alan oluşturabilmek için Aydın Devlet Hastanesi önündeki büfeleri bir dahaki dönemde kaldıracaklarını açıkladı.

İlhami Ortekin, Encümen Salonu'nda daire müdürleriyle yaptığı basın toplantısında belediyenin yatırımları hakkında bilgi verdi. 7 Eylül'de 100 bin metrekare yeşil alanın halkın kullanımına açılacağını ifade eden Ortekin, şehir içinde boş alan oluşturabilmek için Aydın Devlet Hastanesi önündeki büfeleri kaldıracağını söyledi. Büfelerin görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Aydın Devlet Hastanesi'nde işi olan vatandaşların hastane içerisinde oturup çay içecekleri bir kafeterya olmadığı için büfelere ihtiyaç duyuyor. Maalesef hastanelerimizde ameliyathanelere ihtiyaç duyulurken, ameliyathane önünde hastasını bekleyen vatandaşımızın çay içip dinlenebileceği bir kafeteryaya ihtiyaç duymuyor. Büfelerin ihale süreleri bittikten sonra bir daha ihaleye çıkarmayacağız. İhale süresi biten büfeleri de yıkıp yerlerine boş alan oluşturacağız. Hastanelerimizin içerisinde mutlaka refakatçilerin oturup çay içebilecekleri yerler oluşturulması gerekmektedir" dedi.

 
Basın toplantısında Pınarbaşı mesire alanında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren İlhami Ortekin, 7 Eylül'de mesire alanını halkın hizmetine açacaklarını kaydetti. Açılacak olan tesislerin içeriği hakkında bilgi veren Ortekin, "Pınarbaşı'nda mesire alanı ve Aytepe'de yapılacak olan çalışmaların ardından Aydın'da halkın beğeniyle gezeceği bir alan daha oluşacak. Aytepe ve Pınarbaşı mesire alanının içerisinde Anfi tiyatro, piknik alanı, büfe, lokanta, otopark, koşu yolu, havuz ve şelale yer alacak. Aytepe Vadisi yapılacak olan çalışmaların ardından 14 bin metrekarelik büyük bir yeşil alan olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 21:40:12
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 21:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?