30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Havuz festivale yetişti

Aydın Belediyesi tarafından bu sene 3.'sü düzenlenen Aydın Altın İncir Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Efeler Mahallesi'nde yapılan Efeler Spor Tesisi Yüzme Havuzu, törenle hizmete açıldı. Havuza ilk atlayan Aydın Valisi Mustafa Malay ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin, suyun keyfini çıkardı.

Efeler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan havuzun açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, İstanbul Eski Emniyet Müdürü Mehmet Akzambak, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Belediye personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Aydın Valisi Malay, "Çağdaş şehir, içerisindeki yüksek binalar ve fazla nüfusu ile olamaz. Çağdaş şehir, içerisindeki sosyal tesisler, parklar ve kolay ulaşım sistemiyle olur. Bu tesisimizin vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını Aydın'ın çağdaş şehir olma yolunda atmış olduğu önemli adım olarak görüyorum. Havuzumuzun Aydınımız'a hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Toplam 5 bin metre kare alana kurulan Efeler Spor Tesisi Yüzme Havuzları Aydın'ın halka açık ikinci yüzme havuzu olma özelliğini taşıyor. Havuzu ve tesisleri 80 günde tamamladıklarını belirten Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Aydın'da 6 bölgede 22 mahallenin ihtiyacını karşılayabilecek bunun gibi sosyal tesisler yapacağız. İnşallah bu yapacak olduğumuz tesisler bugün açılışını yaptığımız tesislerden daha kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacaktır. Havuzumuz ve tesisleri 394 milyara tamamladık. Burası haftada 1 gün sadece bayanlarımıza hizmet verecek. O gün buraya 1 tane bile erkek girmeyecek" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ve duaların ardından tesislerin açılış kurdelesi Emekli Emniyet Müdürü Akzambak tarafından kesildi. Havuza ilk atlayarak deneme yüzüşünü gerçekleştiren Vali Malay ve Belediye Başkanı Ortekin, suyun keyfini çıkarırken, vatandaşlardan havuzu temiz tutmalarını ve korumalarını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 22:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine akgül IP: 88.251.22.xxx Tarih : 29.05.2008 14:24:07

haberı okudum memnun kaldım yüzme antrenörü ve cankurtaranım belgelrım var bı cok havuzda calıstım bu havuzda calısmaktan mutluluk duyarım sızınle ıltıbata gecmek ıstıyorum sımdıden tesekkurler telefon numaram 05063466475