29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Karayolu tepkisi, sonuç getirdi

Kuşadası-Selçuk Karayolu'nun 1 yıllık gecikmeye rağmen bu turizm sezonuna da yetişmemesi üzerine esnafın eylem yapması, turizmcilerin sert eleştirilerde bulunması ve son olarak da Kuşadası Kent Konseyi'nin imza kampanyası başlatması Aydın Valisi Mustafa Malay'ı harekete geçirdi.

Çeşitli toplantılara katılmak üzere Kuşadası'na gelen Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası-Selçuk Karayolu'nun turizm sezonuna yetişmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntının bir an önce sona erdirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. 

Kuşadası-Selçuk Karayolu'nun bölünmüş hale getirilmesi için sürdürülen çalışmalarda bazı sorunlar yaşandığını doğrulayan Aydın Valisi Mustafa Malay, bu sorunların giderilmesi için Karayolları Bölge Müdürü ile görüşeceğini açıkladı. Yolun sezona yetişmediğine dikkat çeken Vali Malay, bu durumun turizm açısından büyük sorun oluşturduğunu ancak çalışmaların hızlandırılmasıyla Haziran ayı sonunda hizmete açılabileceğini belirterek, "Hem müteahhitten kaynaklanan sorunlar var hem de yolun genişletilmesi sırasında ortaya çıkan antik ve tarihi eserler, çalışmaların ilerlemesini engelliyor.

Ancak, tüm bu gecikmeler turizme ve ülke ekonomisine darbe vuruyor. Yolun bir an önce tamamlanması için elimizden geleni yapacağız ve gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 17:42:31
Güncelleme :29 Nisan 2006 Cumartesi 17:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?