29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Köy suyunda kanserojen madde

Nazilli'ye bağlı Gedikaltı Köyü'nde içme sularında kansere neden olan nitrit maddesine rastlanması üzerine çeşmeler kapatıldı.

Gedikaltı Köyü'nün içme sularında nitrit maddesine rastlanmasının ardından köyde geniş çaplı bir tarama yapıldı. Köye giden sağlık ekiplerinin suda bu maddeye rastlaması üzerine suyun içimi yasaklanırken, bu konuda 'su içilemez' yazılarıyla köylüler bilgilendirildi. Köy muhtarı İbrahim İnan, "Biz bir seneden beri sularımızı Gedikaltı Köyü'nden alıyoruz. Şimdiye kadar bir problemle karşılaşmamıştık. Sağlık ekipleri her ihtimale karşı suları içmemizi istemediler" dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Köylümüze gerekli uyarıları yaptık. Nitrit belli bir oranın üzerinde olduğu zaman, yeni doğan çocuklarda ve erişkinlerde bazı rahatsızlıklara yol açmaktadır. Nitrit çok yüksek dozlarda kanserojen maddedir. Köyümüzde bu oran çok az tespit edilmiştir. Bu da son yaptığımız tahlillerde ortaya çıkmıştır. Bizler de gerekli tedbirlerimizi alarak numuneleri İzmir'e gönderdik. Gerekenler yapılacaktır. Şu anda vatandaşımızın sağlığını tehdit edecek bir unsur yoktur" denildi.

Problemin devamı halinde şebeke hattının tamamen değiştirileceği belirtilirken, Gedikaltı köylülerinin şu anda su ihtiyaçlarını komşu köylerden karşıladıkları ifade edildi. Sudaki nitrit maddesinin mide kanserine neden olduğu, hamile bayanlarda ve yeni doğan bebeklerde ölüm vakalarına neden olabildiği öğrenildi.

 

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 21:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?