29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sendikacılar, Söke pazarı'nda sandık kurdu

Söke Eğitim-Sen, DİSK ve Tabipler Odası Söke Şubesi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarıları'na tepki göstermek için Söke Pazarı'nda sandık kurup halkı uyardı. Sendikacılar, pazaryerine kurdukları sandıklarla, ilgili yasayı referanduma götürdü.

DİSK, KESK ve Tabipler Odası Söke Şubesi tarafından Söke Çarşamba Pazarı'nda kurulan sandık ile halktan oy isteyen sendikacılar, halkın sigorta yasalarını dikkatlice incelemesini istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptaterek, "Çocuklarımız için emekliliğin hayal olmaması için, sağlık hizmetlerinin hak olmaktan çıkıp ticari bir metaya dönüşmemesi için tepki gösteriyoruz. Halkın adına halktan habersiz kararlar alan hükümete yasanın yanlış olduğunu, yaptığımız referandum ile kanıtlamak istiyoruz" dedi.

Sendikacıların yaptığı referandumun tüm Türkiye genelinde aynı anda yapıldığını belirten Hayri Yaptaterek, Söke'de referandum sandığını Cuma gününe kadar şehrin en işlek yerlerinde kuracaklarını söyledi. Sivil toplum örgütlerinin referandumunun Türkiye genelinde 1 Nisan tarihinde son bulacağı ve referandum sonuçlarının Ankara'dan açıklanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 22:28:09
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 22:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elzem yaptaterek IP: 85.96.130.xxx Tarih : 28.05.2006 20:47:48
istanbullu öğrenciler olarak bu haklı mücadelenize sonuna kadar destek vereceğiz...