19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tekstil sektörüne eğitimli eleman için kurs

Aydın'da faaliyet gösteren tekstil fabrikalarının kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Aydın Ticaret Odası öncülüğünde açılan "Tekstil Sektörüne Nitelikli İş Gücü Kazandırma" kursları sona erdi. Yüzde 100 iş garantili kursları başarı ile tamamlayan 19 kişi, sertifikaları ile birlikte iş sahibi oldu.

Kurslar sayesinde Aydın'da üretilen tekstil ürünlerinin kalitesinin yükseleceğini belirten AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, iş garantili kursların devam edeceğini söyledi. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın İŞKUR Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında tamamlanan kursların sertifika törenine; Vali Yardımcısı Ali Kazgan, Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, İŞKUR Aydın Müdürü Zafer Alıcı, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın Tekstilciler Derneği Başkanı Metin Alpargun ve çok sayıda davetli katıldı.

AYTO olarak Aydın'ın istihdam ve ekonomik sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirten Mahmut Çağlayan, "Aydın'da tekstil sektörü şu anki haliyle ekonomiye yıllık 3 milyon dolar girdi sağlamaktadır. Ancak bu sektörde yaşanan nitelikli eleman sıkıntısı nedeniyle birçok işletme Denizli ve Muğla illerindeki tekstil fabrikalarına fason iş üretmektedir. Aydın olarak nitelikli eleman sıkıntısını çözersek tekstil sektörünün ekonomiye olan katkısı yüzde 100 artarak bu rakam 6 milyon dolara yükselecektir. Hedefimiz en kısa sürede bu rakamı yakalamaktır. Şu aşamada Aydın Ticaret Odası olarak Aydın'daki işsizliğin önüne geçmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Çalışmalarımıza destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Törende protokol konuşmalarının ardından 66 gün boyunca yaklaşık 500 saat ders görerek açılan ütü ve makine kursunu başarıyla bitiren kursiyerler, sertifikalarını törene katılan protokol üyelerinin elinden aldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 16:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?