19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Turisti rahatsız edene ceza

Aydın Valisi Mustafa Malay, turisti rahatsız eden ve sahte mal satanlarla hanutçu ve stopmenlere yönelik önlemler aldıklarını söyledi. 

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış ile bir basın toplantısı düzenleyen Aydın Valisi Mustafa Malay, tüm birimlerin yeni turizm sezonuna hazır olduğunu söyledi. Yeni çıkan yasalarla birlikte hem polis, hem zabıta hem de esnaf odası ile ticaret odalarının yetkilerinin artırıldığını açıklayan Aydın Valisi Mustafa Malay, bu turizm sezonundan itibaren turizme ihanet eden bu kişilere karşı en sert cezaların uygulanacağını söyledi. 

Turizm sezonunda hanutçuluk ve turistin rahatsız edilmesiyle ilgili geçmiş yıllarda bir çok şikayet aldığına dikkat çeken Vali Malay, "Turistik bölgelerin en büyük sıkıntısı, turistlere karşı yanlış davranış şekillerinden kaynaklanıyor. 2006 sezonunda buna karşı sert tedbirler alacağız. Zaten bu konuda yeni çıkan yasalarla, geçmiş yıllardaki yasal boşluklar da ortadan kalktı. Hem polis, hem zabıta, hem de esnaf ve ticaret odalarına geniş yetkiler tanındı. Hanutçuluk artık aymazlık boyutuna ulaştı. Bir insan kendisine, ilçesine ve ülkesine ancak bu kadar zarar verebilir. Geçen yıl bir şikayet almıştım. Önce inanamadım. Didim'de bir turist boynuna, 'Yemeğimi yedim, biramı içtim, lütfen rahatsız etmeyin' diye pankart asmış. Böyle bir durum olur mu? Yani turist, kendisini rahatsız edenlere 'Artık yakamdan düşün' diyor. Bu turist bir daha ülkemize gelir mi? Bir daha bir başka yakınının, arkadaşının, vatandaşının ülkemize gelmesini ister mi? Vesile olur mu? Bu, ülkemizin imajı açısından fevkalade kötü bir reklam. Kuşadası'nda ve Didim'de en sert cezaları uygulayacağız. Turiste karşı daha duyarlı ve standartlar içinde yaklaşmamız gerekiyor. Ayrıca, işyeri sahipleri çalıştırdıkları elemanları bu konuda eğitmelidir. Sadece hanutçuluk yapanlar ve turisti rahatsız edenlere değil, çalıştıkları işyerlerine de cezalar uygulayacağız" diye konuştu. 

Bu arada, toplantıda Kuşadası'ndaki kurulması planlanan ancak iki kez ihalesi ertelen kamera sistemiyle ilgili bilgi veren Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, tüm hazırlıkları yaptıklarını ancak frekans tahsisi gerçekleşmediği için ihaleyi gerçekleştirmediklerini söyledi. Kaymakam Ahmet Ali Barış, frekans tahsisinin sağlanmasının ardından Kuşadası'ndaki kamera sisteminin kısa süre içerisinde kurulacağını açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 17:35:22
Güncelleme :29 Nisan 2006 Cumartesi 17:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?