31
Mayıs
2024
Cuma
BOZDOĞAN - AYDIN

11 kişi ev sahibi oldu

Bozdoğan Kaymakamlığı sosyal riski azaltma projelerini hayata geçirdi. Kaymakamlık desteğiyle 11 proje tamamlanırken 1 projenin de gerçekleşme aşamasında olduğu kaydedildi. Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu “Bu projelerle Bozdoğan’da işsiz vatandaşımız kalmayacak” dedi.


Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ‘Sosyal Riski Azaltma’ projesi kapsamında 11 ailenin iş sahibi olduğunu belirten Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu çalışmaların devam ettiğini belirtti. Şu anda hayvan yetiştiriciliği konusunda hazırlanan projenin Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmesinin tamamlanmasıyla birlikte faaliyete geçirileceğini ifade eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu “Bu çalışmalardaki amaç Bozdoğan’daki sosyal riski azaltarak işsiz ailelerimizi iş sahibi yapmaktır” dedi.
Bu proje sayesinde Çarşı Mahallesinde Berber Dükkanı açtığını ve iş sahibi olduğunu ifade eden Ramazan Gebeşoğlu proje kapsamında kendisine destek veren Kaymakam Tekbıyıkoğlu’na teşekkür etti.


Edinilen bilgiye göre; Seyyar giysi satımı, semercilik mesleğini yaşatma, çay ocağı işletmesi, fırçasız araç yıkama, büfe işletmeciliği, berber dükkanı, ayakkabı tamirat dükkanı, büfe işletmeciliği, ve bakkal dükkanı projelerinin tamamlandığı ve bu projeler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 61 bin 633 YTL destek verildi. 12 bin YTL tutarındaki Hayvan Yetiştiriciliği Projesinin de değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?