8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOZDOĞAN - AYDIN

Yeni kalbiyle 1 ay yaşayabildi

Geçtiğimiz ay kalp nakli yapılan 28 yaşındaki Sevinç öğretmen, yaşam savaşını bir ay sürdürebildi.

10 aylık yeni evli İngilizce öğretmeni Sevinç Sermet yeni kalbi ile bir ay yaşayabildi. Geçtiğimiz pazar günü tedavi gördüğü İzmir'de yaşamını yitiren genç öğretmenin cenazesi Nazilli'deki cenaze namazının ardından memleketi Bozdoğan'da toprağa verildi. Yüzlerce seveninin omuzlarında gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanan Sevinç öğretmenin gözü yaşlı eşi Muharrem Olgun Sermet; "Kalp naklinden önce eşimin diğer organları zarar gördüğü için yeni kalbi de yaşama tutunmasını sağlayamadı. Keşke nakil daha önce olabilseydi" dedi.

KALP KRİZİNDEN ÖLEN ANNENİN KALBİ NAKLEDİLMİŞTİ

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 20 Ağustos'ta, Gaziantep Korutürk Caddesi üzerindeki Karşıyaka Polis Merkezi'ne 30 metre uzaklıkta meydana gelen, 4'ü çocuk 10 kişinin öldüğü, 65 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından 'En az 10 polis şehit' söylentileri yayılmıştı. Gaziantep'te yaşayan 45 yaşındaki Fatma Erdem, bunun üzerine, İstanbul'da görev yapan oğlu polis memuru Gökhan Erdem'i düşünerek fenalaşmış, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşmişti. Fatma Erdem'in bağışlanan organlarından kalbi, İzmir'e gönderildi. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan kan ve doku tetkikleri sonucu kalp, 10 yıldır ritim bozukluğu yaşayan, son altı aydır nakle ihtiyacı olan Jantsa A.Ş. Genel Müdürünün kızı İngilizce öğretmeni 28 yaşındaki Sevinç Sermet'e nakledildi.

YAŞAMA TUTUNAMADI

Annesi Bilge Korkmaz ve babası Salih Korkmaz'ın evlilik yıldönümlerinde yapılan kalp naklinin ardından, 10 aylık evli olan Sevinç Sermet, İzmir'de yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ancak Sevinç öğretmen, nakil beklediği sırada diğer organlarında baş gösteren yetmezlikler nedeniyle iyileşemedi. Bir ay süren tedaviye rağmen Sevinç Sermet, yaşama tutunamayarak Pazar günü öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Bağış kalp bekledikleri sırada eşinin diğer organlarının olumsuz etkilendiğini söyleyen Sevinç öğretmenin eşi Muharrem Olgun Sermet, "Kalp naklinden önce eşimin diğer organları zarar gördüğü için yeni kalbi de yaşama tutunmasını sağlayamadı. Keşke nakil daha önce olabilseydi" dedi.

Genç öğretmenin Nazilli merkez Koca Cami'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Jantsa A.Ş. Onursal Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Şefik Çerçioğlu, Jantsa A.Ş. çalışanları, çok sayıda yakını ve öğretmen arkadaşları katıldı. Sevinç öğretmenin cenazesi daha sonra Bozdoğan'da toprağa verildi.  

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2012 Pazartesi 21:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?