20
Mayıs
2024
Pazertesi
BOZDOĞAN - AYDIN

Arazöz gelemeyince helikopter çağırdılar

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen yangında 9 ev tamamen kül oldu. Tüp patlamasının neden olduğu yangına itfaiye ekipleri müdahale etmekle zorlanınca, Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla söndürme çalışmalarına 2 adet helikopter destek verdi. Birisi boş olmak üzere 9 evin kül olduğu yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.


Yangın, bugün saat 12.30 sıralarında Bozdoğan merkez Hisar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; daha çok asırlık eski Bozdoğan evlerinin bulunduğu mahallede tek başına yaşayan Dursun Başalan isimli kadın evinde meydana tüp patlaması sonucu yangın başladı. Evlerin bir birine çok yakın mesafelerde bulunması nedeniyle yangın çevredeki binalara da sıçradı. Olayın haber verilmesi üzerine yangına ilk önce Bozdoğan Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının aynı anda birisi boş olmak üzere 9 eve sıçraması sonucu Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ve çevre belediyelerden takviye istendi. Sokakların çok dar olması nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlanınca, söndürme çalışmaları için hava desteği istendi. Yanan evlerin tarihi eser niteliğinde olması nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla söndürme çalışmalarına 2 adet yangın söndürme helikopteri de havadan destek verdi. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli 1 adet tanker, 5 adet arazöz ve 30 söndürme işçisiyle Nazilli, Bozdoğan,Yenipazar ve Kuyucak belediyelerinden görevlendirilen çok sayıda itfaiye ekibinin 5 saatlik müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.


İlk belirlemelere göre yangında can kaybı meydana gelmezken, bir at telef oldu. Birisi boş olmak üzere toplam 9 evin tamamen kül olduğu yangında evlerde bulunan gıda maddeleri ve eşyaların tahliye edilemediği öğrenildi. Yangında büyük çapta maddi hasar meydana gelirken gelirken, yanan alanlarda soğutma çalışmaları devam ettiği ifade edildi. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:57:34
Güncelleme :24 Temmuz 2008 Perşembe 18:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?