18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOZDOĞAN - AYDIN

Bozdoğan'da trilyonluk su geliri

2004 yılı için 4 trilyonluk bütçesi bulanan Bozdoğan Belediyesi, kendi işlettiği su ve gazoz fabrikası ile birlikte ilçede bulunan özel bir firmaya ait su şişeleme fabrikasından yılda 2 trilyon lira gelir elde ediyor.

Madran Dağları’ndan gelen kaynak sularının işlendiği Bozdoğan’da yılda 300 bin tona yakın su şişelenerek yurt içi ve yurt dışında satılıyor. İlçede bulunan Bozdoğan Belediyesi Madran Su Tesisleri ve Pınar Madran Tesisleri’nden yılda yaklaşık 100 trilyon gelir elde edildiği bildirildi. Sadece su şişeleme tesislerinde 200 kişinin istihdam edildiği sektörde, ilçe belediyesi de bütçesinin yarısını sudan gelen gelirden elde ediyor. 

Belediye olarak 2005 yılından itibaren dış piyasaya da açılarak gelirlerini kat kat artıracaklarını belirten Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, "Bugüne kadar Bozdağan Belediyesi sudan gelir sağladı. Yayla turizmini geliştirebilirsek bundan sonra en önemli gelirimiz havadan ve sudan olacak. Bugüne kadar belediye tesisleri olarak genelde iç piyasada Madran Suyu satışı yaptık. Bundan sonra Avrupa ülkelerine de su satışı yapacağız. Sadece belediyeye ait su şişeleme fabrikasında 95 kişi istihdam ediliyor. Amacımız bu sayıyı ve sudan elde ettiğimiz geliri artırmak" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 13:53:07
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 15:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?