27
Mayıs
2024
Pazertesi
BOZDOĞAN - AYDIN

Bozdoğan'ın gururu oldu

İlköğretim okulları arasında düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ adlı matematik proje yarışmasında bölge birincisi olan Bozdoğanlı Sümeyra, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile TÜBİTAK işbirliğinde yürütülmekte olan “İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması olan ‘Bu Benim Eserim’ adlı yarışmada hazırladığı proje ile bölge birincisi olan Bozdoğan Şair Fethi Bey İlköğretim Okulu Öğrencisi Sümeyra Aydemir ve Danışman Öğretmeni Dilek Durmuş katıldı.

Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın’dan bölge çalışma gurubuna 194 proje gönderildiği söyledi. Bölge Çalışma Grubu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 51 Fen Bilimleri ve 35 Matematik Projesi’nin Bölge Çalışma Gurubu tarafından Bölge Bilim Kuruluna iletildiğini kaydeden Dindar, “2-23 Mart 2009 tarihleri arasında Bölge Bilim Kuruluca yapılan değerlendirmeler sonucu; 9 adet Fen Bilimleri Projesi ile 9 adet Matematik Projesi’nin 14-15 Nisan 2009 tarihleri arasında yapılan bölge sergisine davet edildi.

Bölge Sergisinde yapılan değerlendirme sonucunda; Matematik Alanında Bozdoğan Şair Fethi bey İlköğretim Okulunun ‘Matematik Karikatür Kitabım’ ve Nazilli Beşeylül İlköğretim Okulunun ‘Kod Adı 005’ adlı projeleri ile Fen Bilimleri Alanında Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulunun ‘Yapay Ağaç’ adlı projesi 12-13 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara’ da yapılacak olan Final Sergisine katılmaya hak kazanmışlardır” dedi.

Hazırladığı matematik projesi ile bölge birincisi olan Sümeyra ve danışman öğretmenini kutlatan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Sümeyra’ta çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?