22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOZDOĞAN - AYDIN

Valiyi yanaklarından öptü

Bozdoğan'a bağlı Akseki Köyü’nde yaşayan 98 yaşındaki Ali Öz, kendisiyle ilgilenen Vali Mustafa Malay’ı yanaklarından öperek teşekkür etti.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bozdoğan’ın Akseki Köyü’ne giden Aydın Valisi Mustafa Malay, köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledi. Gençlerin köyde durmamasından şikayetçi olan köy sakinlerinden 98 yaşındaki Ali Öz, şehirde yaşayan kişilerin daha çabuk ihtiyarladığını söyledi.

Çalışmalarından dolayı valiyi çok beğendiğini belirten yaşlı adam, uzun ve sağlıklı yaşama konusunda Vali Malay’a tavsiyelerde bulunarak, "Uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorsan suni gıdalardan uzak dur. Doğal yaşamaya bak. Devamlı çalış. Atalarımız ’İşleyen demir paslanmaz’ demiş. Siz de emekli olunca bu performansınızı kaybetmeyin. Zeytinyağı, süt ve peyniri sofranızdan eksik etmeyin" dedi.

Yaşlı adamı can kulağıyla dinleyen Vali Malay, köylülerden Ali dedeye sahip çıkmalarını istedi. Valinin kendisine gösterdiği ilgiden çok memnun olan Ali Öz, Vali Malay’ı yanaklarından öperek teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 15:39:47
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 13:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?