19
Mayıs
2024
Pazar
BUHARKENT - AYDIN

Kuş gribi ile mücadele çalışmaları

Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, yaptığı açıklama ile il genelinde kuş gribi hastalığına karşı mücadelenin sürdürüldüğünü açıkladı. 

Öztürk, kuş gribi ile mücadele konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde çok sektörlü 'Stratejik İletişim Çalışma Grubu' oluşturulduğunu belirtti. 


Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Türkiye'de 2005 yılından bu yana görülmeye başlanan kuş gribi hastalığının bugüne kadar 4 çocuğun ölümüne neden olduğunu söyledi. Hastalığın kırsal kesimde yaşayan vatandaşların önemli bir besin kaynağı olan köy kanatlılarının ölümüne ve çok sayıda hayvanın itlaf edilmesine neden olduğuna değinen Öztürk, bu hastalığın kamu sağlığı açısından dünyada küresel bir endişeye neden olduğunu ifade etti. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kuş gribi ile mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Öztürk, "Daha önce yaşadığımız üzücü olayların bir daha tekrar etmemesi için kuş gribine karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Bunun birinci koşulu karşı karşıya olduğumuz tehlike hakkında bilgi sahibi olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalı. Bu çerçevede kamuoyunun ve özellikle risk altındaki grupların hastalık ve koruma yoları hakkında bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor. Kuş gribine karşı doğru bilgilendirmenin yapılması amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde bu iki bakanlık ile birlikte Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dahil olduğu 'Stratejik İletişim Çalışma Grubu' oluşturuldu ve bu kapsamda çalışmalar devam ediyor" dedi.
Çalışma grubunu oluşturan kurum temsilcilerinin kuş gribi ile ilgili hazırlanan tüm bilgilendirme materyallerini incelemekte olduğuna değinen Öztürk, gerekli görülen durumlarda düzeltmeler yapıldığını ve doğru olanların onaylandığını açıkladı. 

UNICEF tarafından hazırlanan "Kuş Gribi Eğitim Paketinin" kamuoyuna ve risk altındaki hedef gruplara ulaştırılması için çalışmalar yapılacağını duyuran Öztürk, "İlgili kurumların işbirliği ile hazırlanan 'Kuş Gribi Eğitim Kılavuzu' uygulamaya konularak, bilgilendirme faaliyetlerine başlanıldı. Proje kapsamında görev alacak olan personellere geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen 15 günlük programda bilgilendirildi. İl eğitim sorumluları tarafından Mart ve Nisan aylarında kendi illerindeki çeşitli kamu kurumlarında çalışan hedef eğiticiler eğitime tabi tutulacak. Mayıs ayının sonuna kadar ise hedef eğiticiler aracılığıyla kamuoyuna ve özellikle risk altındaki gruplara yönelik yaygın kuş gribi eğitimleri yapılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 13:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?