16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şafakta silahlı çatışma

Aydın'ın Didim İlçesi'nde bir hırsızlık şebekesi ile polis arasında çıkan çatışmada bir zanlı öldü, 4 zanlı da yaralandı. Bu gece sabaha karşı meydana gelen olayın seri soygundan geldikleri iddia edilen hırsızlık zanlılarının polisin dur ihtarına uymaması ve polise silahla karşılık vermesi sonucu meydana geldiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Didim'de 09 K 8339 plakalı oto ile boş evlerden hırsızlık yaptığı iddia edilen 5 kişilik gurubu polis takibe aldı. Aynı zamanda bir markette de soygun yapan zanlılar, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Bunun üzerine polis şehrin iki ayrı yerine araçla barikat kurup zanlıları takip etmeye başladı. İlk barikatı çarparak kaçan zanlılar, daha sonra da kovalamaca sırasında bir minibüse çarptı. Polisin dur ihtarına yine uymayan zanlılar, yakalanacağını anlayınca polise karşı silahla karşılık vermeye başladı. Hırsızlık zanlısının elindeki silahın kurusıkı tabanca olduğunu fark edemeyen polis, kendisini ve arkadaşlarını korumak için silahlı zanlıya ateş açtı.

Olay sırasında zanlıların kullandığı 09 8339 plakalı otonun polis otosuna çarpması sonucu da ekipte görevli iki polis yaralandı. Çıkan çatışmada silahlı zanlı A.D. (20) hayatını kaybederken, olay yerine çağrılan takviye kuvvetlerle trafik kazası sonucu yaralanan diğer zanlılar E.G. (18), Y.A. (22), A.U. (30) ve Ş.Y. (43) kısa sürede etkisiz hale getirildi.

Zanlılar polis tarafından gözaltına alınırken, araçta ve zanlılar üzerlerinde yapılan aramada, ruhsatsız silah, döner bıçağı, 2 bıçak ve çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Aydın Emniyet Müdürü Yılmza Orhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bahse konu kişiler ilçede bulunan çeşitli ev işyerlerine girip çıktığını gören vatandaşlar, 155'i arayıp polisten yardım istemiş. Yine başka bir yere girmek isteyen zanlılar ekiplerimizin dur ihtarına uymayıp 2 ayrı barikatı aştıktan sonra polise silahla karşılık verince polisler de aynı şekilde karşılık vermek zorunda kalmış" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 19:50:54
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 19:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu oztosun IP: 85.103.5.xxx Tarih : 27.01.2006 10:45:01
olaylara cok uzuldum