23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

İngilizler onu çok zevdi

Bir çok İngiliz arkadaşının Türk kızı ile evlenmek istediğini söyleyen Jamie, "Ailem ve yakınlarım Sema'yı çok sevdi. Türk kızları gelenek ve göreneklerine çok sadık. Ayrıca çok saygılı. Bir çok İngiliz arkadaşım Sema'yı tanıyınca Türk kızları ile evlenebilmek için benden yardım istemeye başladı" dedi.

Geçtiğimiz yıl tatil için geldiği Aydın'ın Didim İlçesi'nde babasına ait barda servis yapan Sema Uluhan'a aşık olan İngiliz uyruklu Jamie Adair, yoğun uğraşlar sonunda muradına erdi. Hafta sonu Sema Uluhan'la evlenen Jamie, Didim'de satın aldığı evde Sema ile yaşamaya başladı. Sözlük yardımıyla birbirleri ile konuşan çift, anlaşmak için birbirlerinin dillerini bilmeseler de birbirlerini çok iyi anladıklarını ve sorun yaşamadıklarını söylediler. Sema'nın müslüman, kendisinin Hiristiyan olduğunu ve müslümanlığı yavaş yavaş Sema'dan öğrendiğini belirten Jamie, önümüzdeki günlerde müslüman olacağını da belirtti.

Biri kız, diğeri erkek olmak üzere 2 çocuk yapmayı planladıklarını belirten çift, her iki çocuklarına da Türk ve İngiliz ismi vereceklerini söylediler. Türk usulü düğünle evlenen çift, Didim'deki yerli ve yabancıların ilgi odağı oldu. Eşinin çok anlayışlı ve sıcak kanlı olduğunu belirten Sema Uluhan, "Jamie çok farklı biri. Ben okumaktan, yemek yapmayı ve ev işlerini öğrenemedim. Ancak o bunları hiç sorun yapmadı. Şu anda mutfak işlerini Jamie yapıyor. Bulaşıkları yıkıyor. Ben ona yardım ediyorum ama en kısa zamanda yemek yapmasını öğreneceğim. Konuşamasak da sorun yaşamıyoruz" dedi.

Fırsat buldukça gitarla aşk şarkıları söyleyen çift, yaşamlarının büyük bir kısmını Türkiye'de geçireceklerini, zaman zaman İngiltere'ye de gideceklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 11:47:07
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 23:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nıcole ann voıght IP: 85.99.92.xxx Tarih : 23.09.2005 14:28:50
ben da dıdmde yasyorum 3 yıldır 20 yasndym bır da turkle evlyım gercktn turkler harıka ınsanlar co iyler baskıcıdu degller mutluluklar dılerz