3
Mayıs
2024
Cuma
DİDİM - AYDIN

İzzet Dönmez

Aydın’ın Didim İlçesi’nde turizmcilik yapan İzzet Dönmez, anne ve babası adına yaptıracağı okul için Aydın Valisi Mustafa Malay ile protokol imzaladı. İzzet Dönmez yaptıracağı okul ile turizme kalifiye eleman yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Didim Kaymakamlığı’nda düzenlenen protokol törenine, Aydın Valisi Mustafa Malay, Kaymakam Ali Çetin, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner ve protokol mensupları katıldı.

240 öğrencili Milli Eğitim Tip Projeli okulun yapımı için harcanacak olan yaklaşık 1 trilyon liranın tamamının İzzet Dönmez tarafından karşılanacağı ve okulun önümüzdeki yıl tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.

Protokol töreninde konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, bir ülkedeki gelişmişliğin en önemli kriterinin eğitim düzeyi olduğunu belirterek, "Eğitimde devlet ve millet olarak fedakarlık yapmak şart. Herkes konuşunca eğitimden ve eğitimin öneminden söz ediyor ancak kimse bunun icraatını yapmıyor. Ülkede terörün ve adli suçluların kaynağı eğitilmeyen insanlardır. Eğer bir insan eğitilmemişse, ülkesine ve çevresine her türlü zararı vermeye hazır bir kişidir. Bu nedenle ülkesini seven herkes eğitime katkı sağlasın. Ülke ancak eğitimle kalkınır ve huzura kavuşur" dedi.

Vali Malay örnek davranışlarından dolayı ilçede okul yaptıran İzzet Dönmez ile anne Zeynep ve baba Mehmet Dönmez’i tebrik etti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar