28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye yıkıma başladı

Kuşadası Belediyesi tarafından ilçede imar mevzuatına aykırı olarak çekme mesafeleri kapatılan iş yerlerinin yıkımına başlandı.

Geçtiğimiz ay ilçede tüm seyyar satıcıların kaldırılması, Kervansaray çevresindeki barakaların kaldırılması, işgaliyelerin sıfırlanmasından sonra şimdi de proje ve eklerine aykırı olarak binaların çekme mesafelerine inşa edilen ilave kapalı alanların yıkımı yapılıyor. İmar mevzuatına aykırı şekilde çekme mesafelerinde ilave kapalı alanlar oluşturan ve işgal eden mal sahiplerine yapılan uyarıdan sonra, yasal süresi içinde uyarıları dikkate almayan iş yerlerinin yıkımına başlandı.

Yıkımlara Adnan Menderes Bulvarı'ndan başlandı. Belirlenen programa göre tüm ilçede yıkım çalışmaları devam edecek. Yıkımlar sonucunda binaların çekme mesafelerinde oluşan tüm olumsuzluklar giderilerek binalar gerçek kimliğine bürünecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Kuşadası için aldığımız radikal kararları birer birer hayata geçiriyoruz. Özellikle turizmde hak ettiğimiz noktalara ulaşmak adına olumsuzlukların üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Kuşadası'nda çekme mesafelerini kapatarak veya çeşitli işgaliyeler şeklinde kullanılan imara aykırı yapıları kaldırıyoruz. Konuya duyarlı davranarak tebligata istinaden imara aykırı bölümleri kendi imkanlarıyla kaldıran mal sahiplerine teşekkür ediyorum. Daha güzel daha cazip bir Kuşadası için değişim sürecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ada IP: 85.102.102.xxx Tarih : 14.02.2006 16:04:16
Kuşadasında işgaliyelerin kaldırılma çalışmaları meyvesini vermeye başladı gibi kervansarayın etrafı açıldı bina bütün görkemiyle meydana çıktı.Kervansarayın önünden çarşıya girerken eski bir çeşmemiz var onun önünü kapatan gereksiz panoyuda kalırmalı,madem olımsuzlukları kaldırıyoruz. Birde reklam panolarına bir düzenleme getirilmeli tamam bunlar belediyenin kazanç kapısı illaki reklam olucak ama artık reklam kirliliği boyutuna gelmiş durumda.GÖzü yorup bıkkınlık veriyor.Belirli ebat ve estetik görüntü içersinde bir düzenlemeye gidilsin sınırlama olsun . İşgaliyenin sıfır olması abartılı bir şekilde sokağa taşan esnafı toparlamış ama dükkanların tamamiyle içeri gömülmesi sonuncuda sanki sokakları fazla yalın bırakmış..bence biraz sereserpe malların görüntüsüde sokaklara renk katıyordu..bu işgaliyede bir orta yol bulunmasını bence gündeme getirecek çünkü esnaf biraz olsun malının teşhirini yapabilmeli çarşılarda hareket olmalı yoksa zorlu bir sezonda dahada zorlanıcaklar .Yıkılan dükkanların sonuncu sanırım dükkan kiralarında bir artış meydana getirecek zaten kiraları pahalı olan esnaf dükkan bulmak ve tutmak konusunda iyicede zorlanacak.. kiralarında bir kontorol altına alınması ve dengelerin sağlanması gerekecek.. Güzel bir sezon olması ve güzellikleri yaşamamız dileği ile kuşadasına sevgiler