23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Buna kim 'dur' diyecek!

Aydın'ın Kuşadası İlçesi, Ramazan ayının başlamasıyla tam bir dilenci akınına uğradı. Kuşadası sokaklarını işgal eden onlarca dilenci, ilçe halkına, hatta turistlere bile büyük rahatsızlık veriyor.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası'nı yaz aylarında mesken tutarak, yerli-yabancı demeden herkesi rahatsız eden dilenciler, özellikle Ramazan ayında dini motifleri kullanıp, duygu sömürüsü yaptıkları insanlardan para koparmaya çalışıyor.

Kuşadası'nın bütün kaldırımları, köşe başları ve özellikle sahil bulvarı, dilenci ve falcılar tarafından işgal edilmiş olmasına karşın hiç kimsenin bu soruna karşı önlem almaması, vatandaşların tepkisini çekiyor. İlçede bu kadar çok dilenci olmasının Kuşadası gibi turistik bir kente yakışmadığını kaydeden vatandaşlar, ihtiyacı olanın da olmayanın da dilendiğini vurgulayarak, dilencilerin adeta çeteleştiğini söylüyor.

Özellikle Belediye hizmet binası karşısındaki Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk Sahil Bulvarı ve bazı parklarda yerli-yabancı demeden önüne geleni rahatsız ederek para isteyen dilencilere karşı önlem alınmasını isteyen Kuşadalılar'ı, bu konuda belediye yönetimine büyük bir görev düştüğünü belirtiyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 15:29:56
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 16:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?